Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αντίπαλοι στη φάση των ομίλων Πανιώνιος και Βουλιαγμένη

Ελληνικός «εμφύλιος» μεταξύ Πανιωνίου και Βουλιαγμένης προέκυψε στη φάση των ομίλων του Euro Cup υδατοσφαίρισης των ανδρών, μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα (30/9) στο Ζάγκρεμπ. Οι δύο ελληνικές ομάδες κληρώθηκαν στον Β΄ όμιλο, μαζί με την ιταλική Ορτίτζια του Γιώργου Καλαϊτζή και την ουγγρική Βαζούτας, σε ένα δύσκολο γκρουπ για να διεκδικήσουν μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις, που οδηγούν στους «16».

Πολύ δύσκολο έργο θα έχει και ο Απόλλων Σμύρνης στον Α΄ όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου Γιουγκ Ντουμπρόβνικ από την Κροατία και την πολυνίκη του θεσμού Μπρέσια από την Ιταλία, με την τετράδα να συμπληρώνεται από τη γαλλική Στρασμπούρ. Αρκετά ισορροπημένος προβλέπεται ο Δ΄ όμιλος, στον οποίο ο Παναθηναϊκός θα βρει μπροστά του τη σερβική Σάμπατς, την ισπανική Μπαρτσελόνα και την ουγγρική Χόνβεντ.

Η φάση των ομίλων περιλαμβάνει έξι αγωνιστικές (κάθε ομάδα παίζει με τις υπόλοιπες του ομίλου της εντός και εκτός έδρας), με την πρεμιέρα να είναι προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου και την τελευταία αγωνιστική στις 5 Δεκεμβρίου. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16», όπου θα αντιμετωπίσουν σε διπλά ματς τις οκτώ ομάδες οι οποίες θα αποκλειστούν στη φάση των ομίλων του Champions League.

Συνοπτικά η κλήρωση των ομίλων του Euro Cup ανδρών:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Μπρέσια (Ιταλία), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Απόλλων Σμύρνης (ΕΛΛΑΔΑ)
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Πανιώνιος (ΕΛΛΑΔΑ), Ορτίτζια (Ιταλία), Βαζούτας (Ουγγαρία), Βουλιαγμένη (ΕΛΛΑΔΑ)
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Προ Ρέκο (Ιταλία), Τσόλνοκι (Ουγγαρία), Ντούισμπουργκ (Γερμανία), Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ), Σάμπατς (Σερβία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Χόνβεντ (Ουγγαρία)

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Γράφει η Ευμορφία Ρουποτιά   Όταν απευθύνεις ερώτηση περί της ύπαρξης του ρουσφετιού εν έτει 2024, η απάντηση είναι ότι το ζητάει ο λαός... Ωστόσο, ο κάθε...
randomness