Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Σαμπαλένκα συνεχίζει στο Πεκίνο και «βλέπει» το Νο 1 του κόσμου

  Η Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία έχει ως βασικό στόχο να ξεπεράσει την Πολωνή, Ιγκα Σβιάτεκ και στο τέλος της χρονιάς να βρεθεί επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη, προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά WTA 1000 στο Πεκίνο, νικώντας την Αμερικανίδα, Μάντισον Κις (Νο 24) με 6-4, 6-3.

    Αυτή ήταν η 15η διαδοχική νίκη της Λευκορωσίδας τενίστριας, ενώ επόμενη αντίπαλος της θα είναι η νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Τσέχα, Καρολίνα Μούτσοβα (Νο 49 στον κόσμο) και την Ισπανίδα, Κριστίνα Μπούκσα (Νο 79).

    Σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου στην κινεζική πρωτεύουσα, η Σαμπαλένκα θα πλησιάσει πολύ την Σβιάτεκ -κάτοχο του τίτλου στο Πεκίνο- η οποία εφέτος απουσιάζει από το τουρνουά για «προσωπικούς λόγους», όπως ανακοίνωσε σχετικά.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι η 26χρονη Λευκορωσίδα πρωταθλήτρια, νικήτρια στο Australian Open και στο US Open, δεν έχει ηττηθεί από τον προημιτελικό του WTA 1000 στο Τορόντο στις αρχές Αυγούστου.

    «Φυσικά είναι ένας από τους στόχους μου να τελειώσω την σεζόν ως το νούμερο 1 του κόσμου», είπε η Λευκορωσίδα την περασμένη εβδομάδα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν ήθελε να «εστιάσει σε αυτό»: «Θέλω απλώς να παίξω το καλύτερο μου τένις στο γήπεδο. Απομένουν μόνο τρία τουρνουά αυτήν την σεζόν».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις