Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο για το εξώδικο Κασσελάκη

Την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής αποφάσισε σήμερα η Πολιτική Γραματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα τεθεί το ζήτημα του εξώδικου που απέστειλε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη και να εκτιμήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα απαντηθεί.

Ολόκληρη η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας:

* Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

* Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

* Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε». Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή προέδρου.

    

 

Απόψεις

Του Συνεργάτη μας, Φοίβου ΙωσήφΠαύλος Αποστολόπουλος - Δασάρχης Σπερχειάδος. Πυρπολητής του εαυτού του.Εντολέας η συνείδηση.. Συνείδηση ανελαστική, κοφτερή, αμείλικτη...