Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα παρέδωσε στην ΚΕΔΕ ο Π. Σκουρλέτης

Τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που προβλέπει την παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων για μερικούς ακόμα μήνες, παρέδωσε χθες σε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ο Πάνος Σκουρλέτης.  

Η ρύθμιση θα εξεταστεί από το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συγκαλείται την προσεχή Δευτέρα, στις 11:30 το πρωί.  
 
Τις επιφυλάξεις του σε συγκεκριμένα «αδιευκρίνιστα» σημεία της ρύθμισης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σημείωσε ότι «στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού είναι να μονιμοποιηθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ενώ για το καλό των πολιτών μας είναι ανάγκη να εξασφαλίσουμε καθαρές τις πόλεις μας».
 
Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα προβλέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους συμβασιούχους - παρατασιούχους των Δήμων μέχρι να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας.  



(ΑΠΕ)