Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα : Ντέρμπι στη Laliga στη σκιά του δημοψηφίσματος

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής χρονιάς στο ισπανικό πρωτάθλημα διεξάγεται σήμερα στο νεότευκτο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης, όπου η Ατλέτικο υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Ενα ζευγάρι που τα τελευταία χρόνια έχει χαρίσει στους ποδοσφαιρόφιλους συναρπαστικές αναμετρήσεις, όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και στο κύπελλο και το Champions League, αυτή τη φορά όμως το αγωνιστικό κομμάτι περνά σε δεύτερη μοίρα.  

Η κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία, μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και την αιματηρή επέμβαση των κυβερνητικών δυνάμεων, έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση η οποία αναμένεται να μεταφερθεί και στις εξέδρες του «Wanda Metropolitano», αφού η Μπαρτσελόνα θεωρείται «πρέσβειρα» του αιτήματος για ανεξαρτησία της Καταλονίας. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η Ατλέτικο αρνήθηκε να δώσει εισιτήρια στους «μπλαουγκράνα», καθώς υπήρχε φόβος για επεισόδια μεταξύ των εκδρομέων από τη Βαρκελόνη και της πτέρυγας των πιο φανατικών οπαδών των «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι θεωρούνται εθνικιστές.  

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα, τέσσερις ημέρες πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο Champions League, θα προσπαθήσει να επεκτείνει το απόλυτο νικών που έχει ως τώρα στο πρωτάθλημα. Βεβαίως αυτό είναι το πρώτο σοβαρό τεστ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στη La Liga, όμως οι συνεχόμενες νίκες εντός και εκτός συνόρων έχουν δημιουργήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση στους «μπλαουγκράνα». Από την άλλη μεριά, η Ατλέτικο βρίσκεται στην τρίτη θέση και στο -6 από την κορυφή και θέλει τη νίκη για να πλησιάσει και να αποδείξει σε... εαυτούς και αλλήλλους ότι είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει και φέτος, παρά τα προβλήματα που της δημιούργησε η απαγόρευση μεταγραφών.  

Η δεύτερη της κατάταξης Σεβίλη δοκιμάζεται νωρίτερα  στο «Σαν Μαμές» απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, που πραγματοποιεί μέτριο -έως κακό- ξεκίνημα. Το ζητούμενο για τους Ανδαλουσιάνους είναι να δείξουν ότι μπορούν να παίρνουν βαθμούς σε δύσκολες έδρες, αφού αυτό το στοιχείο τους εμπόδισε πέρυσι να μείνουν ως το τέλος στην «κούρσα» του τίτλου.
Την ίδια ημέρα η Ρεάλ, που βρίσκεται στο -7 από την κορυφή μετά τις απροσδόκητες εντός έδρας απώλειες στο ξεκίνημα της σεζόν, αντιμετωπίζει στο γειτονικό «Αλφόνσο Πέρεθ» τη Χετάφε.

Αμφίρροπο ματς αναμένεται την Κυριακή στη Σεβίλη μεταξύ της Μπέτις και της Βαλένθια, που αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος ως τώρα και φιγουράρουν στην πρώτη εξάδα της κατάταξης.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Εσπανιόλ-Λεβάντε                0-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σεβίλη        14/10

Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης           14/10

Αλαβές-Σοσιεδάδ                14/10

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα  14/10

Εϊμπάρ-Λα Κορούνια             15/10

Χιρόνα-Βιγιαρεάλ               15/10

Μάλαγα-Λεγανές                 15/10

Μπέτις-Βαλένθια                15/10

Λας Πάλμας-Θέλτα               16/10


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

Μπαρτσελόνα         21
Σεβίλη              16
Βαλένθια            15
Ατλέτικο Μαδρίτης   15
Ρεάλ Μαδρίτης       14
Μπέτις              13
Λεγανές             11
Σοσιεδάδ            10
Βιγιαρεάλ           10
Λεβάντε             10 -8αγ.
Εσπανιόλ             9 -8αγ.
Θέλτα                8
Χετάφε               8
Αθλέτικ Μπιλμπάο     8
Λα Κορούνια          7
Χιρόνα               6
Λας Πάλμας           6
Εϊμπάρ               6
Αλαβές               3
Μάλαγα               1


(ΑΠΕ)


    

 

Απόψεις

randomness