Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία η νέα προγραμματική σύμβαση του Δήμου Λαμιέων με τον ΦοΔΣΑ

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας και με τις σοβαρές ενστάσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας εγκρίθηκε απο το Δημοτικό συμβούλιο η νέα προγραμματική σύμβαση του Δήμου Λαμιέων με τον ΦοΔΣΑ για την αποκομιδή των απορριμμάτων . Η νέα προγραμματική σύμβαση εγκρίθηκε σήμερα στην εκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου με ψήφους 21 υπέρ και 12 οχι , ενω τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι απουσίαζαν . Για απαξίωση του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου εκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Κοτρωνιάς λέγοντας οτι δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουμε μια σύμβαση 67 σελίδων χωρίς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να εχουν το χρόνο να ενημερωθούν και να διαβάσουν τα αρθρα της σύμβασης . Για αδιέξοδη πολιτική στο θέμα της καθαριότητας εκανε λόγο η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αντωνίου σημειώνοντας οτι η δική της παράταξη δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τη συνεργασία του Δήμου με τους ιδιώτες , κάλεσε μάλιστα τη Δημοτική αρχή να ακολουθήσει το δρόμο που ακολούθησαν οι περισσότεροι Δήμοι στην Ελλάδα . Κριτική στην στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που με προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιχείρησε απο την πρώτη στιγμή να μπλοκάρει και να εμποδίσει το εργο της Δημοτικής Αρχής αμφισβητώντας  την νομιμότητα της σύμβασης , ασκησε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Κορέντζελος .   ''Οσο εμείς είμασταν στα εδρανα της αντιπολίτευσης , σημείωσε ο κ. Κορέντζελος , ουδέποτε καταφύγαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για κανένα θέμα και προσπαθούσαμε πάντα την οποια διαφωνία είχαμε να την εκφράζουμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ''. 

''Σεβόμαστε απόλυτα τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και δεν υποτιμάμε το ρόλο του '' σημείωσε ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης απαντώντας στις αιχμές του πρώην Δημάρχου Γιώργου Κοτρωνιά . ''Η αντιπολίτευση κάνοντας εποικοδομητική κριτική μας κάνει να γινόμαστε καλύτεροι . Κανένας δεν πιστεύει οτι είναι αλάνθαστος και μέ την κατάθεση διαφορετικών απόψεων και προτάσεων βελτιώνουμε συνολικά το επίπεδο λειτουργίας της δημοκρατίας μας και των θεσμών της '' τόνισε ο Δήμαρχος .  Οσον αφορά την ουσία του θέματος ο κ. Σταυρογιάννης  δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος απο τις υπηρεσίες καθαριότητας στην πόλη της Λαμίας , χωρίς αυτό να σημαίνει οπως είπε οτι δεν μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους δημότες μας . Στην τοποθετησή του ο Δήμαρχος επιτέθηκε στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αφήνοντας αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες απο τους  δήθεν , οπως χαρακτηριστικά είπε , ελεγκτές της νομιμότητας των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων .

''Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα στην πατρίδα μας κράτος δικαίου και δικαστές που υπερασπίζονται το σύνταγμα και τους νόμους '' , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρογιάννης .

Σημειώνεται οτι οι  ομόφωνες αποφάσεις των δυό  ανωτάτων δικαστηρίων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας της παραγράφου 6 του άρθρου 16 του Ν. 4071/2012, ότι δύναται να μετατραπεί η νομική μορφή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και όχι μετά από συγχωνεύσεις όλων των τοπικών Φο.Δ.Σ.Α στον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας. 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.