Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Από τα κορωνοπάρτυ στους μαϊμού εμβολιασμένους!

• Μέχρι τώρα οι αστυνομικοί κυνηγούσαν τα κορωνοπάρτυ για να επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα για τον συνωστισμό.

Μετά τις αποκαλύψεις για τους μαϊμού εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, προβλέπω να τη στήνουν έξω από τα καταστήματα για να ελέγχουν αν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι γνήσια.

Πάντως, σε σχέση με όσα λέγονται και γράφονται για 40.000 μαϊμού εμβολιασμούς στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Φώτης Σερέτης έδωσε στην δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία.

Το ΚΥ Παλαμά λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο από τις 20 Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 16.661 Πολίτες, (31,696 εμβολιασμοί, 16.279 πρώτης δόσης, 15.417 δεύτερης δόσης).

Περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων έδειξε ότι αριθμός πολιτών (4946 πολίτες από τον Ιανουάριο) άλλαξαν τον ΤΚ του τόπου διαμονής τους για να εμβολιαστούν στο ΚΥ Παλαμά.

“Αυτό αποτελεί συνήθη τακτική που παρατηρείται σ’ όλη τη χώρα, ειδικά στις περιοχές που οι πολίτες δείχνουν προτίμηση για συγκεκριμένο είδος εμβολίου” σημειώνει ο κ. Σερέτης. Στη συγκεκριμένη περιοχή από τα τρία γειτονικά Κέντρα Υγείας τα δύο διενεργούν εμβολιασμούς με Astrazeneca και το ΚΥ Παλαμά με Pfizer.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, η διενέργεια εικονικών εμβολιασμών είναι εξαιρετικά δύσκολη με τον τρόπο που είναι δομημένο το σύστημα εμβολιασμού.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τον Υπουργό Υγείας θα διερευνήσει τα μεμονωμένα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στο ΚΥ Παλαμά.

Η πλειονότητα των εμβολιασμών στο συγκεκριμένο ΚΥ διεξήχθη έως τον μήνα Ιούνιο που δεν είχαν ανακοινωθεί ειδικότερα μέτρα δημόσιας υγείας για τους ανεμβολίαστους πολίτες, επομένως λέει ο κ. Σερέτης δεν προκύπτουν ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν δημοσιογραφικές αναφορές που κυκλοφόρησαν την Κυριακή με αφορμή μεμονωμένες περιπτώσεις ψευδών πιστοποιητικών.

Ας περιμένουμε όμως να δούμε τι θα αποδειχθεί από την εισαγγελική έρευνα.

Ο “Ρεπόρτερ”

 

    

randomness