Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

εξ... άρσεις! Δεν τα γνωρίζει τα προβλήματα ο υπουργός;

@Τα προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λαμίας είναι αναμφίβολα το θέμα που κυριαρχεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην τοπική επικαιρότητα. Έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων στο περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο,  έγιναν συσκέψεις στο Δήμο Λαμιέων με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και γενικά το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα του δημοσίου διαλόγου. 

Βγήκαν ανακοινώσεις από όλους τους φορείς,  από το Σωματείο Εργαζομένων,  έγιναν ερωτήσεις στη Βουλή,  τοποθετήθηκαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αλλά και της αντιπολίτευσης,  υπήρξαν απαντήσεις από τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας -Στερεάς. 

Παρουσία βουλευτών,  περιφερειακών συμβούλων και υγειονομικών πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Λαμίας με μοναδικό θέμα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας. 

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις είχαν ένα και μοναδικό στόχο.  Να ευαισθητοποιηθεί το υπουργείο Υγείας και να δρομολογήσει άμεσες λύσεις επαρκούς στελέχωσης του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Ξέσπασε τόσος μεγάλος θόρυβος που δεν θα απορήσουμε αν το επόμενο διάστημα μας επισκεφθεί και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για να δει από κοντά το πρόβλημα. 

Πάντως στη χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων που είχε και τη συμπαράσταση όλων των τοπικών φορέων,  δεν ακούστηκε κάτι καινούριο σε σχέση με το τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η εικόνα του Νοσοκομείου και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ή εν πάσει περιπτώσει δεν ακούστηκε κάτι που δεν το ξέρει και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας. 

Τι ζήτησαν οι εργαζόμενοι ; Να γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν. 

 

    

 

Απόψεις

 01/12/2023ο Κίσιγκερ απέθανεΞεβρόμισεν ο τόποςΕιρήνης Νόμπελ κέρδισεΠου σκότωνε ανθρώπους.02/12Με επιστολική την ψήφοΔεν  χορταίνει η κοιλιάΛύστε της τιμής το...
randomness