Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νοσοκομείο Λαμίας: Είναι αναγκαία η ουσιαστική κινητοποίηση των Πολιτών της Λαμίας και της Φθιώτιδας

Σκέψεις για την Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας:

1. Καλώς τηνα κι ας άργησε.

Θετική ως κίνηση, κι ας έπρεπε να γίνει αρκετά νωρίτερα και με πρωτοβουλία και της Δημοτικής Αρχής και όχι μετά από, άξιο επαίνων, σχετικό αίτημα όλης της Δημοτικής Αντιπολίτευσης.

2. Όσα ακούστηκαν και τεκμηριώθηκαν από υπεύθυνα υπηρεσιακά - επιστημονικά χείλη, καταδεικνύουν, ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας αποτελεί άκρως επείγουσας αντιμετώπισης περιστατικό.

3. Ανάγκη πάσα λοιπόν η άμεση και ουσιαστική, όχι με μέτρα ασπιρίνες, ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας με ισχυρό αριθμό ιατρονοσηλευτικού προσωπικού μετά από στοχευμένο προγραμματισμό και η ορθή δομική μεταβολή της λειτουργικότητάς του.

4. Τα προαναφερόμενα αποτελούν μεν αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας, αλλά και η παρεμβατική δράση του Δήμου Λαμιέων δεν πρέπει να μείνει ούτε στην, επαινετή, απότιση σεβασμού προς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ούτε στις, όχι κατ´ανάγκην από μόνες τους αποτελεσματικές, συζητήσεις, αλλά να είναι μεθοδευμένα ολόπλευρη και ουσιαστικά αποτελεσματική.

5. Υπό την προϋπόθεση των προαναφερομένων, θετική η ομόφωνη απόφαση δραστηριοποίησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

6. Τη στιγμή που υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, αυτό το καλαμπούρι με τις αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών πρέπει να τελειώσει χθες.

7. Αυτονοήτως είναι αναγκαία η ουσιαστική κινητοποίηση των Πολιτών της Λαμίας και της Φθιώτιδας.


Δημήτρης Κουμπάρος
Δικηγόρος

 

    

 

Απόψεις

 01/12/2023ο Κίσιγκερ απέθανεΞεβρόμισεν ο τόποςΕιρήνης Νόμπελ κέρδισεΠου σκότωνε ανθρώπους.02/12Με επιστολική την ψήφοΔεν  χορταίνει η κοιλιάΛύστε της τιμής το...
randomness