Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος... “'Nα δώσει λύσεις η πολιτεία στα προβλήματα των επιχειρήσεων”!

Παρουσία των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταΐκούρα, Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, βουλευτών και εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και 180 επιμελητηριακών εκπροσώπων – επιχειρηματιών από όλη την χώρα, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο Ναύπλιο Αργολίδας.
Kατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων εστίασαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και τις πληθωριστικές πιέσεις που αυτή προκαλεί στο σύνολο της οικονομίας.
Αναφέρθηκαν στους δύο δυναμικούς κλάδους ανάπτυξης, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα και τόνισαν την ανάγκη χάραξης ενιαίας στρατηγικής για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τη διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον αγροδιατροφικό τομέα λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, με συγκεκριμένους μετρήσιμους στόχους.