Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Κ. Πιερρακάκης βράβευσε τον «Ψηφιακό» Διευθυντή από το Αργυροχώρι Υπάτης

Σε μια λαμπρή τελετή στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος απονεμηθήκαν, παρουσία κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, τα βραβεία ψηφιακής διακυβέρνησης για το έτος 2022,σε  φορείς του δημόσιου  τομέα  και δημοσίους υπαλλήλους , οι οποίοι σχεδίασαν και εφάρμοσαν  καινοτόμες και πρωτοποριακές  διαδικασίες,  ψηφιοποίησης και απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών,  πού  ΄΄μετασχηματίζουν΄΄ και βελτιώνουν την σχέση κράτους –πολίτη και διευκολύνουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Μεταξύ των βραβευθέντων στην θεματική ενότητα , Δημόσια Διοίκηση, Αυτοδιοίκηση και Δικαιοσύνη ήταν και ο συμπατριώτης μας –από το Αργυροχώρι Υπάτης-  Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής  και Αλιείας   της Περιφέρειας Αττικής κ.Παύλος Χριστακόπουλος  που απέσπασε  το πρώτο βραβείο, μαζί με την επιστημονική του ομάδα,  για την δημιουργία ενός ψηφιακού, δυναμικού και πολυεπίπεδου   χάρτη,  που αποτυπώνει  την αγροτική γη της Αττικής  και την κατατάσσει σε κατηγορίες  παραγωγικότητας και ποιότητας  (χαμηλή, μέση, υψηλή).
Η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει  επικαιροποιημένα, αλληλοσχετιζόμενα και οργανωμένα γεωχωρικά δεδομένα, χαρακτηρισμού της παραγωγικότητας των εκτάσεων γεωργικής γης της Περιφέρειας  Αττικής.
Τον κ. Παύλο Χριστακόπουλο και τους συνεργάτες του βράβευσε, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος και  τους συνεχάρη με θερμά λόγια για την πρωτοποριακή και καινοτόμο ψηφιακή εφαρμογή που διευκολύνει πολίτες, ιδιοκτήτες γης και επενδυτες.  Η ομάδα των επιστημόνων που συμμετείχαν  στον διαγωνισμό  από την Περιφέρεια Αττικής  αποτελείται από την κα. Μαρία Στεφανοπούλου, γεωπόνο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής,την κα Μαρία Κωνσταντοπούλου, γεωπόνο της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής την κα.Αικατερίνη Θραβάλου, αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό της Δ/νσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Αττικής την κα. Σαββούλα Ρηγανά, ιχθυολόγο της Δ/νσης Αλιείαςτης Περιφέρειας Αττικής  την κα. Κωσταντία Ντούλα, γεωπόνο της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής και τον Δρ. Εμμανουήλ Ψωμιάδη, επίκουρο καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικό σε θέματατηλεπισκόπησης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών.

 

Mάκης Κουβέλης

 

 

Φωτογραφίες

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων