Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

2000 Κουμουνιστές στο Γοργοπόταμο τίμησαν την Εθνική Αντίσταση στην επέτειο για την ανατίναξη της ιστορικής γέφυρας

Λαικό προσκύνημα απο 2000 περίπου κουμουνιστές σήμερα το πρωί στο ιστορικό μνημείο του Γοργοπόταμου . Μέλη αντιστασιακών οργανώσεων απ'ολη την Ελλάδα εδωσαν σήμερα βροντερό παρών στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο για να γιορτάσουν την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας , γεγονός που ηταν το αποκορύφωμα του απελευθερωτικού αγώνα των ελλήνων πολιτών ενάντια στους  κατακτητές . Σε μια απο τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στο Γοργοπόταμο , ανδρες και γυναίκες ηλικιωμένοι και νέοι κρατώντας στα χέρια τους στεφάνια , λουλούδια και πανώ , εδωσαν το παρών στον ιστορικό χώρο για να τιμήσουν τον Αρη Βελουχιώτη και τα παληκάρια του . Η γιορτή ξεκίνησε με    αντάρτικα τραγούδια από την Χορωδία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λάρισας .

«Η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου καθιέρωσε στη συνείδηση  του Ελληνικού λαού τον ένοπλο αντάρτικο  λαικοαπελευθερωτικό  αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ  που είχε ψυχή και  αιμοδότη το ΚΚΕ…» σημείωσε στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ  Γρηγόρης Τουγλίδης .  

Ο Γρηγόρης Τουγλίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο χρονικό της ανατίναξης, τονίζοντας την ουσιαστική συμβολή του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, με υπεύθυνο της επιχείρησης τον πρωτοκαπετάνιο Άρη Βελουχιώτη.  

Kεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν  ο Κώστας Μπασδέκης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ο κ. Μπασδέκης στάθηκε στο νόημα της επετείου, τονίζοντας ότι «δείχνει την τόλμη του λαού και το ανυπότακτο πνεύμα του, κόντρα στις δυσκολίες του φασισμού και τους αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης που είχαν διαμορφωθεί». Επίσης, κατήγγειλε «την προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό αλλά και τον αντικομμουνισμό, ο οποίος, όπως δείχνει η πείρα, είναι προμήνυμα για ακόμα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».

Αναφερόμενος στην καπιταλιστική κρίση και τις αντιλαϊκές πολιτικές και μέτρα που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο στην εξαπάτηση του λαού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που πατά πάνω στα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων για να συνεχίσει την βάρβαρη πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου.

Κατήγγειλε, ακόμη, την κυβέρνηση για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία σε βάρος του λαού σχετικά με τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, ενώ την ίδια στιγμή ,πρόσθεσε , προωθεί νέο πακέτο μέτρων με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.  

Τέλος, επεσήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης, που ''στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης εμπλέκει τη χώρα στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις, πρακτική που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη χώρα''. Καταλήγοντας, κάλεσε το λαό να βγει μπροστά και να συστρατευθεί με το ΚΚΕ, για να ανατρέψει την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. 

Στο τέλος της εκδήλωσης εγκρίθηκε ψήφισμα, ενώ η χορωδία του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Λάρισας τραγούδησε αντάρτικα τραγούδια, το «Επέσατε θύματα» και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο. Εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο.  

 

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στην  Ανατολική Στερεά και  την Φθιώτιδα   και η  Πανελλήνια   Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας   , ενω συμμετείχαν μέλη αντιστασιακών οργανώσεων απο  Πειραιά,  Κοκκινιά,  Κορυδαλλός,  Ζωγράφου,  ΚαισαριανήΒύρωναΗλιούποληΝ. ΙωνίαΝ. ΣμύρνηΚαλλιθέαΜπραχάμιΓαλάτσιΧαλάνδριΠεριστέρι ,Ελευσίνα.

Φωτογραφίες

    

 

Απόψεις

➥ Eικόνες από τις όμορφες εκδηλώσεις, που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γυναικών Αμφίκλειας, Ελάτειας και Κάτω Τιθορέας για να τιμήσουν την γιορτή της Μητέρας.