Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

39 χρόνια Λαμιακός Τύπος με τον Δημήτρη Ρίζο “Ωσεί Παρών”

H 3η του Σεπτέμβρη είναι για όλους εμάς στον “Λαμιακό Τύπο” μια ξεχωριστή ημέρα. Ένας ιστορικός σταθμός στην νέα 39χρονη διαδρομή της εφημερίδας υπό των αδελφών Δημήτρη και Σπύρου Ρίζου.
Σήμερα έχουμε γενέθλια με τον εκδότη της εφημερίδας Δημήτρη Ρίζο “ΩΣΕΙ ΠΑΡΩΝ”. Είναι ο μεγάλος απών αλλά με διαρκή παρουσία παντού. Ζει ανάμεσά μας, είναι στη σκέψη μας, στις κουβέντες μας.
Η σημερινή επέτειος είναι και ένας οφειλόμενος φόρος τιμής και μνήμης στον άνθρωπο που οραματίστηκε έναν ελεύθερο και ανεξάρτητο τύπο στην ελληνική περιφέρεια και μαζί με τον αδελφό του Σπύρο άνοιξαν το δρόμο για να ριζώσει μια καθημερινή εφημερίδα στη Λαμία και το νομό Φθιώτιδας. Με τις μικρές τους δυνάμεις, αλλά με μεγάλη θέληση, μεράκι και σκληρή δουλειά στις 3 Σεπτέμβρη του 1982 ανέλαβαν την εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας και η οποία επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, κάθε πρωί και κάθε μέρα είναι κρεμασμένη στα περίπτερα, την αγοράζουν οι πολυάριθμοι φίλοι συνδρομητές και αναγνώστες και την διαβάζουν πολύ περισσότεροι τους οποίους και ευχαριστούμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι παραμείναμε στο χώρο του Τύπου μια καθαρή, ελεύθερη και ανεξάρτητη φωνή, δίνοντας κάθε φορά το δικό μας στίγμα στην ενημέρωση και πληροφόρηση των Συμπολιτών.
Ζούμε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον γι' αυτό και τα τελευταία χρόνια τολμήσαμε ένα ακόμη βήμα, δημιουργώντας την ειδησιογραφική ιστοσελίδα (lamiakos typos. gr) και με την ηλεκτρονική εφημερίδα, σε μια προσπάθεια να κάνουμε πιο άμεση την ενημέρωση των αναγνωστών μας.
Με όλα τα λάθη και τις αδυναμίες που μπορεί να διακρίνει κανείς σε μια διαδρομή 39 χρόνων, αλλά συνυπολογίζοντας και όλες τις προσπάθειες που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται για την ποιοτική αναβάθμιση της εφημερίδας και του τυπογραφείου, ο σημερινός απολογισμός (στην εποχή της κρίσης και της πανδημίας) καταλήγει σε ένα θετικό ισοζύγιο που δίνει προτεραιότητα στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.


Η Διεύθυνση και το Προσωπικό του “ΛΤ”.