Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αμαλία Ποντίκα: Πλέον η πόλη μας διαθέτει ένα σύγχρονο Μουσείο Λαογραφίας που μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες

Με αφορμή τον εορτασμό του εθνικού ορόσημου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Δήμος Λαμιέων παραδίδει στους δημότες του ένα πλήρως ανακαινισμένο μουσείο, ένα ζωντανό αφήγημα της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής μας.
 
''Ευελπιστώ και εύχομαι άπαντες να το επισκεφθούμε με την άρση των περιοριστικών μέτρων ώστε να γνωρίσουμε την τοπική μας ιστορία και τον πολιτισμό μέσω αυτής της εμπειρίας'' τονίζει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαμιέων Αμαλία Ποντίκα .
 
Στο Μουσείο πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και καθαρισμός όλων των εκθεμάτων από εξειδικευμένο συνεργείο, έγινε επίσης συντήρηση όλων των ευπαθών αντικειμένων από το Εργαστήριο Μελέτης και Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Πολιτιστικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μουσειακή μελέτη, πλήρης ψηφιακή αποτύπωση του μουσειακού υλικού, από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Δήμου !
 
Η Αντιδήμαρχος ευχαριστεί  θερμά όλους όσοι εργάσθηκαν για να αλλάξει όψη το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας, εξωτερικά και εσωτερικά και να αναδείξουμε αυτούς τους θησαυρούς, αυτό το κόσμημα στην καρδιά της Λαμίας.
 
Πλέον η πόλη μας διαθέτει ένα σύγχρονο Μουσείο Λαογραφίας που μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες.
Αξίζει να σημειώσουμε οτι ο Δήμος Λαμίας  συμμετέχει στη δράση «ανοιχτά Μουσεία» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» μαζί με  261 ακόμη μουσεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια καθ’ όλη τη διάρκεια του επετειακού 2021.
 
 
 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness