Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση

• «Δώρο» Βορίδη προσλήψεις σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας !Την προκήρυξη πρόσληψης εκατοντάδων εργαζομένων για όλες τις Περιφέρειες της χώρας εντός του Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, από το βήμα του Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος που πραγματοποιείται στην Αιδηψό. 

Τα προσωρινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν, είπε, τέλη Μαρτίου οπότε και οι Περιφέρειες θα μπορούν να εντάξουν τους επιτυχόντες στις υπηρεσίες τους.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην πρόσφατη θέσπιση του γραπτού πανελλαδικού διαγωνισμού για τις προσλήψεις σε όλο το Δημόσιο. Ο στόχος, τόνισε, είναι ο πρώτος να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2022. 


 

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι το κεντρικό ζήτημα των επόμενων ετών για τη Δημόσια Διοίκηση είναι η ψηφιοποίηση και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της. Αυτό προυποθέτει, σημείωσε, ανθρώπινο δυναμικό με ψηφιακή κατάρτιση και για τον σκοπό αυτό ανέφερε είναι σ΄ εξέλιξη σχετικό πρόγραμμα.

Ο κ. Βορίδης εξήγγειλε ακόμη ότι εντός του 2022 θα ξεκινήσει και η συζήτηση για το θέμα της εποπτείας των φορέων της Αυτοδιοίκησης, των αρμοδιοτήτων της αλλά και της αλλαγής του σημερινού τρόπου αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δημόσιο.

«Ήδη έχουμε παρουσιάσει στον πρωθυπουργό το νέο μοντέλο» είπε και τόνισε ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης «θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο στη Δημόσια Διοίκηση».

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε εκτενώς και στις συνέπειες της κλιματικής αλλάγής, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα «ηγείται στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της».

Ο κ. Βορίδης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αναφέρθηκε εκτενώς και στο τι έχει πράξει η κυβέρνηση τόσο σε νομοθετικό - θεσμικό επίπεδο, όπως με την ίδρυση Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αλλά και για την στήριξη των πληγέντων από φυσικές καταστροφές και την οικονομική ανασυγκρότηση των περιοχών τους.