Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Απόφαση για την απαλλοτρίωση Αγίου Κωνσταντίνου δικαιώνει πάνω από 800 κατοίκους

Εκδόθηκε από τον Άρειο Πάγο, η πολύ σημαντική Απόφαση για τις αποζημιώσεις εκτάσεων λόγω αναγκαστικής απαλλοτρίωσης από την Εθνική Οδό (ΠΑΘΕ) στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, Λογγού κλπ, που αφορά πάνω από 800 δικαιούχους.

Ειδικότερα, όπως μας ενημέρωσε ο Δικηγόρος Αθηνών Δημήτρης Ιατρίδης, δημοσιεύθηκε στις 8-10-2021 και επίσημα το πλήρες κείμενο της 1138/2021 Απόφασης του Δ’ Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Η Απόφαση κινείται στις ίδιες κατευθύνσεις με ανάλογη απόφαση που αφορά την απαλλοτρίωση των Καμμένων Βούρλων, που εκδόθηκε στα τέλη του 2020, και τελικά, τον περασμένο μήνα, Σεπτέμβριο 2021, προχώρησαν οι πρώτες πληρωμές στους αναγνωρισθέντες δικαιούχους μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η υπόθεση που έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν, το 2003, έχει απασχολήσει πλήθος συμπολιτών μας από τον Άγιο Κωνσταντίνο και τις γύρω περιοχές, και δικάστηκε για δεύτερη φορά από το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο.

Το διατακτικό της Απόφασης δεν επιφέρει μεταβολές στις αποζημιώσεις των δικαιούχων ανά ζώνη και καλλιέργεια κλπ. όπως αυτές προσδιορίστηκαν με την 13/2018 Απόφαση του Εφετείου Λαμίας.

Ο πολυετής και δύσκολος δικαστικός αγώνας των δικαιούχων στο Νομό Φθιώτιδας, έλαβε επιτέλους αίσιο τέλος και τους επόμενους μήνες, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους οι αποζημιώσεις που αναγνώρισε οριστικά και αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.

 

 

    

randomness