Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αποκατάσταση των αδικιών από την ανάρτηση των δασικών χαρτών ζητά ο Γιώργος Μουλκιώτης

Δασικοί χάρτες.
Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα από τις αναρτήσεις των Δασικών Χαρτών και του Κτηματολογίου , ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και  Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης .
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι από τις Διευθύνσεις Δασών οι αναρτήσεις των αναμορφωμένων Δασικών Χαρτών σε όλη τη χώρα και σε κάθε περιοχή, από την ημερομηνία ανάρτησης, «τρέχει» προθεσμία 105 ημερών, εντός της οποίας οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα του «Ελληνικού Κτηματολογίου» προκειμένου να καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους, κατόπιν καταβολής τέλους ή να καταθέσουν ατελώς αιτήσεις πρόδηλων σφαλμάτων.
 Υπογραμμίζεται ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν προέβη όπως όφειλε και μπορούσε στην ατομική ειδοποίηση των ιδιοκτητών που με βάση τους δασικούς χάρτες, το κτηματολόγιο και το Ε9 έχουν ιδιοκτησίες στις επίμαχες περιοχές, με αντικρουόμενους χαρακτηρισμούς.
Με την ερωτησή του ο κ. Μουλικώτης καλεί  όλα τα συναρμόδια Υπουργεία ''να λάβουν άμεσα μέτρα και να δημιουργήσουν συνθήκες ομαλής διεκπεραίωσης αυτού του αναγκαίου και σημαντικού για την χώρα εγχειρήματος της ολοκλήρωσης του Δασολογίου και του ενιαίου Εθνικού Ελληνικού Κτηματολογίου στην κατεύθυνση όμως της απόλυτης εξασφάλισης των περιουσίων των πολιτών και της ορθής αποτύπωσης της πραγματικότητας''.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ζητείται:
✅ Να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των αδικιών από την ανάρτηση των αναμορφωμένων δασικών χαρτών, που θα επιλύσουν οριστικά το ιδιοκτησιακό ζήτημα για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, τις εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις και τους «δασωμένους αγρούς» με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων και σε συνδυασμό με την ανάρτηση του κτηματολογίου.
✅ Να δοθεί χρονικό περιθώριο τουλάχιστον έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους ιδιώτες χωρίς την καταβολή παράβολου.
✅ Κατά την εξέταση των ενστάσεων απ’ τις Δασικές Υπηρεσίες να αναγνωρίζονται τα πρόδηλα σφάλματα χωρίς την παραπομπή τους στις επιτροπές αντιρρήσεων και να δοθεί οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στις περιοχές που δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου.

    

Αθλητικά