Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Απολυμένοι Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας : Απεργούμε διεκδικώντας ισονομία

Από τους εργαζόμενους στην υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Οι εργαζόμενοι στις Συνεταιριστικές Τράπεζες υπό ειδική εκκαθάριση, μεταξύ αυτών και της Λαμίας, αφού έχουν εξαντλήσει όλα τα μέσα (επαφές με τοπικούς βουλευτές, με Περιφερειάρχες, συναντήσεις με Υπουργούς κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτο, ερωτήσεις Βουλευτών στη Βουλή, κατάθεση τροπολογιών στη Βουλή από το Κ.Κ.Ε κ.λ.π) για την εξασφάλιση του δικαιώματός τους στην εργασία και ευρισκόμενοι υπό την απειλή της άμεσης απόλυσης,  είναι πλέον αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά το δίκαιο και το αυτονόητο: την απορρόφησή τους από τις συστημικές Τράπεζες, όπου μεταφέρθηκαν οι καταθέσεις, όπως συνέβη με τους χιλιάδες εργαζόμενους όλων των υπολοίπων υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών.

Όπως συνέβη άλλωστε και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου η οποία τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση προ ενάμιση χρόνου περίπου. 

Η εταιρεία PQH που είναι πλέον ο ειδικός εκκαθαριστής των 16 υπό εκκαθάριση Τραπεζών, δρομολογεί άμεσα την κεντροποίηση όλων των υπηρεσιών της εκκαθάρισης και έχει ήδη προβεί στην ανακοίνωση των πρώτων απολύσεων εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Τράπεζες Δυτικής Μακεδονίας, Λέσβου – Λήμνου, Ευβοίας και Λαμίας.

Φαίνεται πως ακόμη και αυτή η βασική αρχή της δημοκρατίας, η ισονομία, πλέον δεν είναι αυτονόητη και γίνεται δυστυχώς στόχος διεκδίκησης.

Με την συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με 24ωρη απεργία την 18 και 19 Μαΐου».

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων