Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αριστερή παρέμβαση Στερεάς: «Ευθύνες στην κυβέρνηση και την Περιφέρεια για την καταστροφική πυρκαγιά στον ελαιώνα της Άμφισσας»

''Οι πρόσφατες φωτιές  σε Ιτέα-Δελφούς, όπως και αυτές σε Κρανίδι, Πόρτο Γερμενό, όρος Πατέρα και η τελευταία στη Σάμο, διέλυσαν το αφήγημα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και καθαρά από τύχη δεν ήταν μεγαλύτερες οι καταστροφές'' τονίζει σε ανακοινωσή της η περιφερειακή παράταξη ''Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς '' και κατηγορεί την κυβέρνηση και την Περιφέρεια για  προκλητική  αδιαφορία.
Οπως σημειώνει ''η  συνέχεια της ανείπωτης καταστροφής στην περιοχή της Στερεάς, αλλά και σε όλη τη χώρα, αποτελεί συνέπεια της καταστροφικής, διαχρονικής πολιτικής που επιταχύνει τη διαδικασία της κλιματικής αλλαγής, που εγκαταλείπει τα δάση και παραδίδει το δημόσιο, περιβαλλοντικό πλούτο στους επενδυτές, τους επιχειρηματίες ξενοδοχείων, αιολικών πάρκων, εξορύξεων κλπ.
Τα περίφημα σχέδια αντιπυρικής προστασίας που διαφημίζει το κράτος και η Περιφέρεια, στην πρώτη φωτιά γίνονται στάχτη!
Αυτή είναι η εγκληματική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τον πιο ξεκάθαρο και επιθετικό τρόπο, και φυσικά στηρίζει η Περιφερειακή Αρχή του κ. Σπανού, αφού
– προχώρησε στην υποβάθμιση της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου, σε περικοπές προσωπικού  και αναγκαίων κονδυλίων για φροντίδα της φύσης, στην υποχρηματοδότηση των αναγκαίων έργων αντιπυρικής προστασίας, πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.
– προωθεί τις επενδύσεις για μια ”ανάπτυξη” όπου η φύση γίνεται αντικείμενο άγριας λεηλασίας και κερδοφορίας με αντιπεριβαλλοντικούς και δασοκτόνους νόμους, με κορυφαίο τον εγκληματικό νόμο Χατζηδάκη.ο  απολογισμός των τελευταίων  πυρκαγιών προκάλεσε για άλλη μια φορά την οργή των κατοίκων καθώς αποδείχθηκε ανεπαρκής ο -κατά τους υπευθύνους του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης- «πανέτοιμος» μηχανισμός πυρόσβεσης, με τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική, ο οποίος δυσκολεύτηκε να ελέγξει τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν. Αντιθέτως συνάγεται πως ήταν θέμα τύχης ότι δεν σημειώθηκαν μεγαλύτερες καταστροφές''.

    

 

randomness