Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

“ ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ , ΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ !“

Το μέλλον των τμημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στη Θήβα, την Άμφισσα και το Καρπενήσι είναι πλέον αβέβαιo επεσήμανε στην ομιλία της  στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα » , η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώτα Πούλου . Στην ομιλία της η κ. Πούλου τόνισε ότι ''η κυβέρνηση Μητσοτάκη κορυφώνει την επίθεσή της στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, έναν από τους βασικούς πυλώνες που στήριξαν διαχρονικά την ελληνική οικογένεια, που τη βοήθησαν να βγει από την ανέχεια και να προοδεύσει''! 

Καταρχάς, επεσήμανε ότι ''αφού η κυβέρνηση έσυρε πέρυσι μαζικά τους μαθητές στην αγορά των «Κολλεγίων», με τον καταστροφικό «κόφτη Κεραμέως», την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που άφησε 50.000 παιδιά εκτός ΑΕΙ μέσα σε δύο χρόνια, ολοκληρώνει τώρα το καταστροφικό έργο της, φέρνοντας την αγορά και τα ιδιωτικά συμφέροντα μέσα στα Πανεπιστήμια και καταργώντας το αυτοδιοίκητο καθεστώς τους''.Και συνέχεισε λέγοντας : 

''Η Νέα Δημοκρατία στήνει μια ολιγαρχική, αδιαφανή και υπερσυγκεντρωτική δομή διοίκησης των Πανεπιστημίων, ενώ καταργεί τα δωρεάν μεταπτυχιακά και αντικαθιστά τη δημόσια χρηματοδότηση των ΑΕΙ με δήθεν «χορηγίες», που θέτουν σε κίνδυνο την ανεξαρτησία τους και τα μετατρέπουν σε παραρτήματα των επιχειρήσεων. 

Ταυτόχρονα, η κα Κεραμέως βάζει και πάλι στο στόχαστρο τα πανεπιστημιακά τμήματα της περιφέρειας, αφού πλέον θα μπορεί να τα καταργεί εν μία νυκτί, απευθείας με Προεδρικό Διάταγμα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ίδιων των Πανεπιστημίων''.

 

 

    

 

randomness