Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Διαπαραταξιακή Συμφωνία για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία της Περιφέρειας

 
Μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την  μεταφορά μαθητών στα σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς αποφασίστηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή των εκπροσώπων ολων των παρατάξεων μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας . Με πνεύμα διαπαραταξιακής συνεργασίας αντιμετωπίστηκαν ολα τα θέματα που αφορούν την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία και αναλύθηκαν οι προτάσεις που είχαν εγκριθεί από την Περιφερειακή Ομάδα Διοίκησης Έργου με σκοπό να ελεγχθούν όλες οι πιθανές διαδρομές βελτίωσης του έργου προς εξεύρεση λύσεων για τα ανακύψαντα προβλήματα. Η  τηλεδιάσκεψη εγινε  παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού  Κωνσταντίνου Γαλάνη και συμμετείχαν  οι εκπρόσωποι  των παρατάξεων.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος  Μπέτσιος , Γιώργος Σκούρας  και Τάσος Χρονάς  
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού   Κωνσταντίνος Γαλάνης, στόχος της Περιφέρειας είναι να διευκολυνθεί το έργο της μεταφοράς και να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά το προνόμιο αυτής της παροχής που έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους προς το σχολείο και της επιστροφής στο σπίτι τους. Στη σύσκεψη υπήρξε  απόλυτη συμφωνία επί των ήδη διαμορφωμένων προτάσεων βελτίωσης  του εργου της μεταφοράς των μαθητών  . Οπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης ''αυτή η συνεργασία στέλνει στο Υπουργείο Εσωτερικών και στον σημερινό αρμόδιο Υπουργό Μάκη Βορίδη, μήνυμα για επιτακτική ανάγκη βελτίωσης του έργου της μεταφοράς μέσω βελτίωσης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου''. Ευελπιστούμε σύντομα σε θετική εξέλιξη, σημείωσε ο κ. Γαλάνης καθώς ο αρμόδιος Υπουργός έχει ενημερωθεί σχετικά με την ένταση αυτών των προβλημάτων , παρουσία και του Περιφερειάρχη, σε συνάντηση που έλαβε χώρα εντός του μηνός Ιουλίου, κατά την οποία είχε δει θετικά την υλοποίηση των συγκεκριμένων προτάσεων της Περιφέρειας .
 
Το υπουργείο παιδείας με την απόφαση του  καθορίζει την μεταφορά μαθητών/τριών προς και από τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με μισθωμένα μέσα μεταφοράς για το σχολικό έτος 2021-22. Σχετικά με τους μεταφερόμενους μαθητές/τριες με μισθωμένα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία του ΚΤΕΛ, μισθωμένα ταξί, για την μεταφορά μαθητών/τριών κλπ), προς και από τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, το ισχύον θεσμικό πλαίσιο καθορίζει συγκεκριμένες διαδικασίες .