Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δήμος Λοκρών : Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε Μαλεσίνα , Μαρτίνο και Αταλάντη

 

Ο Δήμος Λοκρών μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, και τις τέσσερεις δομές του Βοήθεια Στο Σπίτι, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη προληπτικού ελέγχου υγείας των δημοτών, ο οποίος περιορίστηκε το προηγούμενο διάστημα, λόγω των έκτακτων κολλημάτων που δημιούργησαν οι συνθήκες της πανδημίας COVID-19, διοργάνωσε δράσεις μέτρησης ζωτικών σημείων (πίεσης, ζαχάρου, χοληστερίνης) στις Δημοτικές Ενότητες του Μαρτίνου, Μαλεσίνας και Αταλάντης στις 29 Ιουνίου, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου αντίστοιχα. Στις δράσεις συμμετείχε πλήθος πολιτών και ειδικότερα έγιναν:

52 μετρήσεις στο Μαρτίνο

97 μετρήσεις στη Μαλεσίνα

79 μετρήσεις στην Αταλάντη

Επίκειται στις 11 Ιουλίου η πραγματοποίηση της δράσης στην Δημοτική Ενότητα Λιβανατών. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λοκρών και στους καταυλισμούς των Ρομά.

Στις δράσεις παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο  Δήμαρχος Λοκρών  Αθανάσιος Ζεκεντές, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού  Έλενα Κυριάκου, ο Αντιδήμαρχος Μαλεσίνας  Χρήστος Καλλής, ο Aντιδήμαρχος Οπουντίων  Αντρέας Λουκάς, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού,  Άννα Παπαναγιώτου, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και των Δομών Βοήθεια Στο Σπίτι.

 

Οπως δηλώνει ο Δήμαρχος Λοκρών ''οι προληπτικοί έλεγχοι υγείας θα εξακολουθήσουν και στο μέλλον με γνώμονα την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών για θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης''.

 

 

Φωτογραφίες