Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δημοτικό Συμβούλιο : Η ''ενεργειακή καταιγίδα'' απειλεί και το Δήμο Λαμιέων !

Εκτίναξη ενεργειακού κόστους για τις υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων εκτιμάται οτι θα υπάρξει στο Δήμο Λαμιέων .  Ενημερώνοντας το Δημοτικό συμβούλιο Λαμίας για τις ενέργειες στις οποίες προχωρά η Δημοτική Αρχή για την εξοικονόμηση ενέργειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση που προμηνύει εναν δύσκολο και ακριβό χειμώνα , ο  Δήμαρχος  Θύμιος Καραίσκος , εκανε λόγο για μια ενεργειακή καταιγίδα  που πλήττει ηδη  και το δικό μας Δήμο καθώς το κόστος της ενέργειας σε βασικές λειτουργίες του Δήμου εχει αυξηθεί σημαντικά . ''Ολη αυτή η κατάσταση με την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους που είναι απότοκο του πολέμου στην Ουκρανία , επιβάλλει διαρκή εγρήγορση , συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και συντονισμό των ενεργειών μας προκειμένου να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του Δήμου'' τόνισε ο κ. Καραίσκος .

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος  όπως και οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας και που δεν αλλο απο την  εκτόξευση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης ,εθιξε και ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Στάικος , ενω σχετική επιστολή για το θέμα εστειλε και ο δημοτικός σύμβουλος της παραταξής του ''Λαμία -Νέα Προοπτική '' Χάρης Κοντογιάννης , με την οποία προτείνει συγκεκριμένα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας .

 

 

 

 

 Την πρόβλεψη για εναν πολύ δύσκολο χειμώνα με τα νοικοκυριά να πληρώνουν πανάκριβα την ενέργεια εκανε και ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός , τονίζοντας οτι η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να γίνει διεκδικητική απέναντι στην κεντρική εξουσία για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση . Την αποψη οτι η ενεργειακή κρίση δεν είναι απότοκος του πολέμου αλλά προυπήρξε , εξέφρασε  η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αντωνίου . Απλά ο πόλεμος επιδείνωσε την κατάσταση , οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Αντωνίου , προτείνοντας ωστόσο το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης να θεματοποιηθεί για να μπορε΄σουμε να το αντιμετωπίσουμε πιο μεθοδικά . Το βασικό πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης , είπε η δημοτική σύμβουλος της ''Παρέμβασης Πολιτών'' , είναι τα καρτέλ που ελέγχουν την αγορά της ενέργειας , ενω η ιδια πρότεινε ως λύση στο πρόβλημα της ενέργειας την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ . Δεν παρέλειψε μάλιστα να σχολιάσει αρνητικά και τη δήλωση του υφυπουργού Στέλιου Πέτσα οτι ''οποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει'' , λέγοντας οτι είναι μια απαράδεκτη και κυνική δήλωση . Να συζητηθεί το ενεργειακό πρόβλημα σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Δελιχάς , τονίζοντας οτι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν εξαντλείται με μια απλή ενημέρωση του Δημάρχου . Ολοι οι δήμοι είναι απροετίμαστοι για να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό πρόβλημα , τόνισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Πάπουτσας και πρόβλεψε οτι οι Δήμοι σε ενα τόσο σημαντικό πρόβλημα δεν θα εχουν την ουσιαστική βοήθεια της κυβέρνησης .

 Η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη ...

 

    

 

randomness