Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δραματική εκκληση Μίνας Γκάγκα για τους εμβολιασμούς : ''Είναι η μεγάλη μας ασπίδα ''

Δραματική εκκληση για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού απο την αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα , κατα την επισκεψή της χθες στη Λαμία . ''Η μοναδική μας ασπίδα απέναντι στην πανδημία , είναι ο εμβολιασμός '' τόνισε η υπουργός αμέσως μετά τη σύσκεψη με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου , τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας -Στερεάς και τον Περιφερειάρχη . ''Η κατάσταση επιδεινώνεται σε ολη την Ελλάδα καθημερινά '' σημείωσε η κ. Γκάγκα και κάλεσε τον κόσμο που δεν εχει εμβολιαστεί να το κάνει γιατί οπως είπε το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να πάρουμε και αλλα μέτρα αλλά να λειτουργήσουμε με ατομική ευθύνη και κοινωνική συνείδηση και να προστατέψουμε τον εαυτό μας , την οικογενειά μας και τους συνανθρώπους μας . Η υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φτάσουμε ακόμη και τα 20.000 κρούσματα , τονίζοντας οτι σε μια τέτοια περίπτωση που ολοι απευχονται κανένα σύστημα υγείας σε ολο τον κόσμο δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα . 

''Πρόκειται για πολύ μεγάλα νούμερα για να τα βγάλει πέρα το σύστημα υγείας οση μεγάλη προσπάθεια κι αν γίνει απο το προσωπικό . Σήμερα ξέρουμε πως μεταδίδεται ο ιός και ξέρουμε πως μπορούμε να σταματήσουμε την πανδημία . Ξέρουμε οτι η πανδημία σταματά αν φοράμε τη μάσκα , αν κρατάμε τις αποστάσεις , αν περιορίζουμε τις επαφές μας και φυσικά αν είμαστε εμβολιασμένοι'' . Η υπουργός ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί ενα νέο λοκντάουν στην περίπτωση που επιδεινωθεί περισσότερο η κατάσταση λέγοντας χαρακτηριατικά : ''Δεν υπάρχει λόγος να κλείσουμε ολο τον κόσμο στα σπίτια του . Δεν το αντέχει κανένας το γενικό λοκντάουν . Το σημαντικό είναι να προσέξουμε ο ενας τον αλλον και πρώτα απ'ολους τον εαυτό μας . Είναι η προσωπική μου ασφάλεια και η κοινωνική μου συνείδηση το οτι ζώ σε ενα σύνολο ανθρώπων που πρέπει να προσέχει ο ενας τον αλλον . Θα κάνουμε οτι χρειαστεί για να αναχαιτίσουμε την πανδημία ακόμα και επίταξη ιδιωτών γιατρών . ''Προκηρύσσουμε θέσεις θα ξαναπροκηρύξουμε θέσεις , είμαστε εδώ ''. Το θέμα δεν είναι τι μέτρα θα πάρουμε αλλά αν τα μέτρα που παίρνουμε τηρούνται . Μεγάλη ασπίδα μας είναι ο εμβολιασμός του πληθυσμού . Βλέπουμε τα αποτελέσματα σε αλλες χώρες οπως για παράδειγμα την Πορτογαλία οπου ο εμβολιασμός είναι στο 90% και τα κρούσματα είναι παρα πολύ λίγα ''.

Για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε οτι γίνονται προσπάθειες για να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό , ενω εξέφρασε την ικανοποιησή της για το εργο της ενεργειακής αναβάθμισης που υπογράφηκε ανάμεσα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Περιφέρεια . ''Διαπίστωσα οτι υπάρχει και λειτουργεί ενα οργανωμένο νοσοκομείο με ξεχωριστά τμήματα για τα covid περιστατικά και ξεχωριστά τμήματα για τα υπόλοιπα περιστατικά και αυτό που είναι πολύ σημαντικό , οπως επίσης πολύ σημαντικό είναι  η σύμπνοια που διακρίνει το προσωπικό του Νοσοκομείου .Με χαροποίησε το γεγονός οτι υπογράφηκε μια πολύ σημαντική σύμβαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου με την Περιφέρεια για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου , συζητήσαμε ολα τα θέματα για τα προβλήματα και τη στελέχωση του νοσοκομείου ''. 

''Ειχαμε την ευκαιρία να υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση για ενα πολύ σημαντικό εργο που είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου , εργο 5 εκ ευρώ . Η αναβάθμιση προορίζεται να προσφέρει εκτός απο εξοικονόμηση ενέργειας και σημαντική μείωση των δαπανών του Νοσοκομείου . Συνεχίζουμε αξιοποιώντας ολα τα προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση του συστήματος υγείας που για την Περιφέρεια Στερεάς είναι απόλυτη προτεραιότητα'' δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός  . 

Τις ανάγκες της υγειονομικής κάλυψης του τοπικού πληθυσμού , εθεσε στην υπουργό ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς πρόβαλλοντας  την αναγκαιότητα περαιτέρω στήριξης του νοσηλευτικού ιδρύματος με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό . 

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας -Στερεάς , στάθηκε ιδιαίτερα στο εργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου λέγοντας οτι το μισό απο το ποσό του εργου θα διατεθεί για την μετατροπή του φυσικού αερίου σε ηλεκτρική ενέργεια . 

''Σε μια περίοδο της πανδημίας οπου τα κρούσματα αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό , ο μοναδικός δρόμος για να σωθούμε απο την πανδημία είναι ο εμβολιασμός'' τόνισε απο την πλευρά του και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ  . ''Το Νοσοκομείο αντεξε στην πανδημία και θα συνεχίσει να αντέχει και κανένας πολίτης δεν πρόκειται να μείνει αβοήθητος , δεν πρέπει να ξεχνάμε ομως οτι και το υγειονοΜικό σύστημα εχει ορισμένες δυνατότητες και γι 'αυτό θα πρέπει ολοι μας να βοηθήσουμε σε αυτόν τον τομέα και να σεβαστούμε τον κόπο , τον ιδρώτα και την καθημερινή δουλειά που προσφέρουν οι γιατροί , νοσηλευτές και παραιατρικό προσωπικό . Ο εμβολιασμός είναι ενα πατριωτικό καθήκον , προστατεύουμε τη ζωή μας , την οικογενειά μας , αλλά πάνω απ'ολα προστατεύουμε την κοινωνία '' υπογράμμισε ο κ. Σερέτης .  

 

Φωτογραφίες

    

randomness