Εφιαλτική νύχτα εζησαν κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί στα χωριά δυτικά της Λαμίας
Εφιαλτική νύχτα εζησαν χθες το βράδυ κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί στα χωριά δυτικά της Λαμίας και στην ΕΟ Λαμίας-Καρπενησίου . Το κύμα κακοκαιρίας που επληξε και την περιοχή μας μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια κάνοντας αδύνατη την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και απειλώντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές . Ενας ανθρωπος εχασε την ζωή του σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Μεξιατών -Λουτρών Υπάτης καθώς οι ασχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή είχαν περιορίσει την ορατότητα των οδηγών και εκαναν εξαιρετικά επικίνδυνη την κίνηση των οχημάτων . Με την αμεση παρέμβαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής εκατοντάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στον δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου σχηματίζοντας ουρές πολλών χιλιομέτρων .
Χρειάστηκε να κοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της διασταύρωσης των δημοσιοϋπαλληλικών αλλά και στο ΚΕΥΠ, προκειμένου να δοθεί εναλλακτική διαδρομή από Φραντζή και Λουτρά Υπάτης.
Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Αμούρι και Αργυροχώρι.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες και 1 ερπυστριοφόρο, ενώ στη Λυγαριά και στην αερογέφυρα του Σταυρού επιχείρησαν μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Λαμιέων.
Η κυκλοφορία διεκόπη στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιανοκλαδίου και η κυκλοφορία διεξάγοταν από την οδό Φραντζή από τη Λαμία και από τα Λουτρά Υπάτης .



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

