Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εκδήλωση μνήμης για τον αγωνιστή του '21 Αθανάσιο Καρπενησιώτη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο χωριουδάκι του Αγίου Ανδρέα, στη γενέτειρα του Αθανασίου Καρπενησιώτη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στον μεγάλο αγωνιστή του 1821, που πριν από 194 χρόνια έπεφτε νεκρός στη μάχη για την ανεξαρτησία του Έθνους, προτάσσοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή ως ύψιστο ιδανικό την ελευθερία, ελευθερία με κάθε κόστος και θυσία.
Tις εκδηλώσεις τιμής του τοπικού ήρωα Αθανασίου Καρπενησιώτη  διοργάνωσε ο Δήμος Καρπενησίου με την  συμμετοχή των ΓΑΚ Ευρυτανίας, της χορωδίας της Ι.Μ. Καρπενησίου, του Μουσικού Σχολείου Λαμίας και μικρής χορευτικής ομάδας. Αφού αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές στο μνημείο του ήρωα, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης χαιρέτισε την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας "Το Βελούχι" Γεώργιο Λάγαρη.
Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τραγούδια αφιερωμένα στον ήρωα από το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και τη Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου. Πολλά συγχαρητήρια απέσπασαν όλα τα παιδιά για το καταπληκτικό πρόγραμμα που παρουσίασαν και οι  καθηγητές τους Μαρία Βε και Αναστάσιο Ηλιόπουλο, καθώς και στην Προϊσταμένη των ΓΑΚ Αρχεία Ν. Ευρυτανίας Μαρία Παναγιωτοπούλου για την επιμέλεια των κειμένων των τραγουδιών.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης χαιρέτισε την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας “Το Βελούχι” Γεώργιο Λάγαρη. Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τραγούδια αφιερωμένα στον ήρωα από το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και τη Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου.

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness