Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη της υπερωριακής απασχόλησης ζητούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λαμίας

Εκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη της  υπερωριακής απασχόλησης ,ζητούν απο την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λαμίας .

Μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού  Νοσοκομείου Λαμίας , γνωστοποιήθηκε στους εργαζόμενους ότι τίθονται σε καθεστώς περικοπής της υπερωριακής απασχόλησής τους σε ποσοστό 20% για τα γενικά νοσηλευτικά τμήματα και 40% για τις δομές αντιμετώπισης περιστατικών covid-19 (τμήμα απομόνωσης covid-19, Μ.Ε.Θ, Τ.Ε.Π, κέντρο εμβολιασμού).

Για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο στην περίοδο της πανδημίας, οι εργαζόμενοι προσέφεραν και προσφέρουν ανιδιοτελώς, υπηρεσίες πέραν του δηλωμένου υπερωριακού χρόνου, τονίζει σε ανακοινωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας .

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πανδημία εξελίσσεται και οι εργαζόμενοι βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε καθεστώς αναστολής των αδειών , το Σωματείο θεωρεί  ότι ΄΄η περικοπή αυτή δε συνάδει με την νομιμότητα, τη δικαιοσύνη και την ηθική''.

Γι' αυτό και ζητούν  την εφαρμογή της:

  • Νομιμότητας: κάλυψη της υπερωριακής απασχόλησης με έκτακτη επιχορήγηση.
  • Δικαιοσύνης: ισόποση κατανομή των κονδυλίων.
  • Ηθικής: η επιβράβευση-χειροκρότημα δε συνάδει με την περικοπή δεδουλευμένων.

Καλούμε τους υπαλλήλους που φέρουν θέσεις ευθύνης να συνεχίσουν την καταγραφή της υπερωριακής απασχόλησης ως έχει.

Επισημαίνουμε ότι η περικοπή του ποσού που αντιστοιχεί στην υπερωριακή απασχόληση συνεπάγεται, επί της ουσίας, περιορισμό του χρόνου εργασίας σε περίοδο πανδημίας.

Δε «φτάνει» το φιλότιμο!

Οι διοικούντες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους''.

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....