Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ένα δελφίνι κολυμπά σε παραλία της Πελασγίας στη Φθιώτιδα

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ''Αρίων''  ενημερώθηκε από λουόμενο για ένα δελφίνι το οποίο κολυμπά παράλληλα με την ακτή στην Πελασγία του Ν. Φθιώτιδας και υπάρχει κόσμος κοντά. Δόθηκαν οδηγίες να απομακρυνθεί ο κόσμος, να μην γίνει προσπάθεια να το τραβήξουν στα βαθειά και ενημερώθηκε το αρμόδιο Λιμεναρχείο το οποίο πήγε επιτόπου για αυτοψία.
Από την κοντινή, υποβρύχια, παρακολούθηση το θηλαστικό μήκους περίπου 1,80μ δεν φέρει τραυματισμό, δεν έχει αλιευτικά εργαλεία στο σώμα του ενώ κολυμπά αργά αλλά φυσιολογικά. Έχει ενημερωθεί κτηνίατρος του Δικτύου του Αρίων να είναι σε επιφυλακή εάν τυχόν και προσαράξει στην ακτή.
Τις προηγούμενες ημέρες ενα αλλο  δελφίνι εκβράστηκε νεκρό στη παραλία "Ποσειδώνας" στα Καμένα Βούρλα. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να ζήσει πολύ αφότου γεννήθηκε γιατί ανθρώπινο χέρι του αφαίρεσε τη ζωή. Οπως μας ενημερώνει ο “Αρίων” είναι περίοδος αναπαραγωγής και των θαλασσίων θηλαστικών τα οποία ζουν στο θαλάσσιο περιβάλλον και θηλάζουν τα μωρά τους. Γι'αυτό απαιτείται επιπλέον προσοχή από όσους βρίσκονται ή χρησιμοποιούν το θαλάσσιο περιβάλλον ώστε να μη τραυματίζονται αυτά τα θαυμάσια θηλαστικά και να μη ρυπαίνεται ο βιότοπος τους από τα δικά μας απορρίμματα.
Σε παρόμοιες περιπτώσεις οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν άμεσα το πλησιέστερο λιμεναρχείο (108) και τον “Αρίων” προκειμένου να γίνει η καταγραφή και η εξέταση του θηλαστικού το συντομότερο δυνατόν.

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness