Επιστολή στην ειδική διαχείριση απο το Σωματείο Εργαζομένων: «Η ΛΑΡΚΟ αφύλακτη βόμβα»
Επιστολή στην ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας με θέμα: «Η ΛΑΡΚΟ αφύλακτη βόμβα».
Το Σωματείο σημειώνει στην επιστολή του ότι τα υλικά και οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ μπορεί να προκαλέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή βιομηχανικό δυστύχημα μεγάλης εμβέλειας βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές κατοίκων 2 οικισμών.
Αναλυτικά η επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων :
«Την Δευτέρα 13/5/2024 έληξαν οι συμβάσεις μας.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είμαστε έξω από τα συρματοπλέγματα, τα υλικά και οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ που μπορεί να προκαλέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή βιομηχανικό δυστύχημα μεγάλης εμβέλειας βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές κατοίκων 2 οικισμών και ενός χωριού, που αποτελούν εστία εγκληματικότητας και είναι αφύλακτα.
Τα ιατρεία των οικισμών και τα ασθενοφόρα που για 6 δεκαετίες έχουν σώσει εκατοντάδες ζωές έκλεισαν. Δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό.
Η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στους οικισμούς και το χωριό της Λάρυμνας συνεχίζεται μέχρι την πρώτη βλάβη.
Σήμερα το πρωί οι μαθητές του γυμνασίου Λάρυμνας είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα κάτω από αυτές τις συνθήκες επικινδυνότητας και οι γονείς, εκτός από την διαχείριση της ανεργίας πρέπει να ζουν με την αγωνία για το αν τα παιδιά τους είναι ασφαλή.
Οι εργαζόμενοι, με τα μάτια 14, είμαστε σε ετοιμότητα για την ασφάλεια των οικογενειών μας και αναμένουμε από την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό τοποθέτηση που να διασφαλίζει την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, την παραμονή των εργαζομένων μέχρι να γίνει η μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής».
Στο μεταξύ το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχθες το βράδυ έζησε συγκλονιστικές στιγμές. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους επιστρέφοντας απο το συλλαλητήριο στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του οικισμού, μπροστά από το εργοστάσιο δηλώνοντας με τη στάση τους αυτή την αποφασιστικοτητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν.
Σε αγωνιστική ετοιμότητα κάλεσε ους εργαζόμενους ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Πολίτης, χαιρετίζοντας την στάση τους και τονίζοντας ότι δεν χωράει εφησυχασμός και ότι ο μόνος δρόμος που έχουν μπροστά τους είναι η συνέχιση αυτού του συγκλονιστικού αγώνα που τους κράτησε όρθιους όλα αυτά τα χρόνια.
Στο πλευρό τους και κάτοικοι των γύρω χωριών, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων ανάμεσά τους και ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, εκφράζοντας τη στήριξη για τη συνέχιση του αγώνα.



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

