Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν ζητά το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και το Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών του νομού για το τραγικό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Εύβοια , όταν κατά τη διάρκεια εργασιών, τρεις εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.

''Για μία ακόμη φορά εργολαβικοί υπάλληλοι χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, τη στιγμή που σύσσωμο το εργατικό κίνημα κατ’ επανάληψη έχει εκφράσει μεγάλη ανησυχία για τις εργολαβικές αναθέσεις χωρίς ρήτρες αυστηρής τήρησης ατομικών μέτρων προστασίας και κανόνων υγείας & ασφάλειας, όπως επίσης για την ανυπαρξία της κατάλληλης εξειδίκευσης που απαιτούν εργασίες τέτοιου είδους'' τονίζει στην ανακοινωσή του το Εργατουπαλληλικό Κέντρο .

''Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς, και από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν. Απαιτούνται άμεσα κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι και οι ποινές για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, ώστε να κλείσει επιτέλους η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των συναδέλφων μας''.

To πόρισμα της ειδικής επιτροπής, το οποίο αναμένεται να βγει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας είναι αυτό που θα ρίξει άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι τρεις τεχνίτες της εργολαβικής εταιρείας που έχει αναλάβει την υπογειοποίηση των καλωδίων ηλεκτροδότησης στο Γυμνό Ευβοίας, κοντά στην Ερέτρια.

    

randomness