Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ :Συνεχίζουν τον αγώνα με απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Ιουλίου

Με απεργία συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στις απολύσεις και στο σταμάτημα της λειτουργίας της. Στη νέα Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων του εργοστασιακού σωματείου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, αποφάσισαν να απαντήσουν  με 24ωρη απεργία όλων των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ, την Παρασκευή 29 Ιουλίου και κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί.

Η  ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ προχώρησε σήμερα στην κοινοποίηση των απολύσεων του συνόλου των εργαζομένων μετά την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει τη διαδικασία των διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Παράλληλα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης ορισμένου χρόνου, ενώ με ευθύνη των Σωματείων  διενεργείται έλεγχος για την ορθή καταβολή των αποζημιώσεων όλων των εργαζομένων με βάση το νομοθετικό πλαίσιο.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, δίνοντας απάντηση στην κυβερνητική πολιτική. Πρώτο βήμα αποφάσισαν να είναι η απεργία την πρώτη μέρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα δουλεύουν με σύμβαση ορισμένου χρόνου, αφού μετά την απόλυση τους από τη ΛΑΡΚΟ η ειδική διαχείριση θα τους προσλάβει ως συμβασιούχους με δίμηνες συμβάσεις.

Με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι απαιτούν:

  • ΛΑΡΚΟ ενιαία και σε λειτουργία.
  • Το πρόγραμμα συντήρησης των παραγωγικών μονάδων να έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και να ορίζει σαφώς το χρόνο έναρξης της παραγωγικής διαδικασίας.
  • Καμία δυσμενή μισθολογική μεταβολή στους εργαζόμενους.
  • Καμία έξωση από τους οικισμούς.

902.gr

 

 

 

''Ο αγώνας των εργαζομένων μετά τη νέα Γενική Συνέλευση συνεχίζεται, μαζί με τους κατοίκους και το λαό της περιοχής, παλεύοντας να μη σταματήσει η ΛΑΡΚΟ, κανένας έξω από τη δουλειά και το σπίτια του, για να μην μαραζώσει ο τόπος'' δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Πολίτης .

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων