Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έσβησε η φωτιά που άναψε το 2017 στις εκλογές του ΕΒΕ - Τέλος καλό όλα καλά με απόφαση του Εφετείου Λαμίας

Με μια αθωωτική απόφαση του Εφετείου Λαμίας, έληξε μια εκκρεμότητα που υπήρχε επί τέσσερα χρόνια στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας και αφορούσε τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 

Το Εφετείο Πλημμελημμάτων Λαμίας, με ομόφωνη απόφασή του, έκρινε αθώους τον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αλέκο Διαμαντάρα και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής που ήταν υπεύθυνα για την διεξαγωγή των εκλογών στο Επιμελητήριο τον Νοέμβριο του 2017.

Με μια ένσταση που είχε καταθέσει ο συνδυασμός του σημερινού προέδρου του Επιμελητηρίου Θανάσης Κυρίτσης, βρέθηκαν κατηγορούμενοι στα δικαστήρια ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αλέκος Διαμαντάρας και η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών, με επικεφαλής τον δικηγόρο Δημήτρη Δρακάκη.

Εδώ και τέσσερα χρόνια η υπόθεση εκκρεμούσε στα δικαστήρια και προχθές έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα.


Τι ακριβώς είχε συμβεί


Δύο μέρες πριν την τελική ανακήρυξη των συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογές του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, άναψαν τα αίματα. 

Ο συνδυασμός του Θανάση Κυρίτση είχε καταθέσει ένσταση στην Εκλογική Επιτροπή ζητώντας να ακυρωθεί η συμμετοχή του αντίπαλου συνδυασμού στις εκλογές του 2017 με το επιχείρημα ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού δεν έχει το δικαίωμα «του εκλέγειν και εκλέγεσθαι», αφού σε βάρος του υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία.

Η Εκλογική Επιτροπή όμως, με επικεφαλής τον δικηγόρο Δημήτρη Δρακάκη, είχε αντίθετη άποψη και ομόφωνα (με ψήφους 5-0) απέρριψε την ένσταση του κ. Κυρίτση, δίνοντας την δυνατότητα στον Αλέκο Διαμαντάρα να περάσει στην αντεπίθεση, ο οποίος κατηγόρησε την άλλη πλευρά και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το όλο θέμα επικοινωνιακά, πριν εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε από το Εφετείο Λαμίας και το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος στις ενέργειες.