Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «γέμιζε» ναρκωτικά τα Νότια Προάστια και έκλεβε αυτοκίνητα

Χτύπημα σε μεγάλη σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά κατάφερε η ΕΛΑΣ, συλλαμβάνοντας 12 άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα δεν διακινούσε μόνο ναρκωτικά αλλά έκλεβε και συγκεκριμένα κομμάτια ((τιμόνια, λεβιέ ταχυτήτων, στροφόμετρα, προφυλακτήρες, πλαστικά μέρη κ.τ.λ.) από συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων.

Η δράση της εκτεινόταν στις περιοχές του Βύρωνα, της Καισαριανής και του Παγκρατίου καθώς και στα Νότια Προάστια, ενώ από ναρκωτικά είχαν… σχεδόν τα πάντα. Η δράση αυτή ταυτοποιήθηκε σε 61 περιπτώσεις κλοπών εξαρτημάτων από αυτοκίνητα και 40 διακινήσεων ναρκωτικών.

Και… τι δεν βρήκαν!

Από τις έρευνες σε 19 σπίτια και αποθήκες της σπείρας βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, αυτοκίνητα, μηχανές, κινητήρες και πολλά άλλα.

Συγκεκριμένα

-9 αυτοκίνητα

-3 μοτοσυκλέτες

-3 μαχαίρια

-ηλεκτρικός εκκενωτής ( tazer )

-πτυσσόμενη ράβδος

-πιστόλι -ρεπλίκα

– 41.815 ευρώ

-κοκαΐνη βάρους -56,3- γραμμαρίων

-κάνναβη, σε μορφή πλάκας σοκολάτας βάρους -351- γραμμαρίων

-κάνναβη βάρους -221,7- γραμμαρίων

-κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βάρους -38,4- γραμμαρίων

-κάνναβη με αναμειγμένο καπνό βάρους -141- γραμμαρίων

-3 αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη

-ζυγαριά ακριβείας

-5 κινητήρες  αυτοκινήτων

-πλήθος από εξαρτήματα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων (καθίσματα, τιμόνια, προφυλακτήρες, κοντέρ, καθρέπτες, λεβιέ ταχυτήτων, φανάρια πορείας, φινιστρίνια, μοχλοί χειρισμού συστημάτων φωτισμού, θύρες εισόδου και αποσκευών, συστήματα αναδίπλωσης κουκούλας, αποθηκευτικά συρτάρια, ηχοσυστήματα, ταχύμετρα, οθόνες πλοήγησης κ.τ.λ.)

Πως δρούσαν

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τους συλληφθέντες 12 είναι αλλοδαποί και 7 Έλληνες. 

Αναφέρεται πως για την εξάρθρωση της συμμορίας προηγήθηκε πολύμηνη ενδελεχής έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε η δράση τη συμμορίας, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2022 και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της.

Όπως διαπιστώθηκε, η δραστηριοποίηση της συμμορίας στην αφαίρεση εξαρτημάτων από συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων και στη διακίνηση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών όπως κάνναβη, κοκαΐνη, MDMA , ECSTACY , κυρίως στις περιοχές του Βύρωνα, της Καισαριανής και του Παγκρατίου καθώς και στα Νότια Προάστια.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν σχεδόν αποκλειστικά αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας και με τη χρήση είτε διαρρηκτικών εργαλείων είτε με μερική στρέβλωση στις θύρες αυτών, αποκτούσαν πρόσβαση στον εσωτερικό τους χώρο και αφαιρούσαν εξαρτήματα-ανταλλακτικά (τιμόνια, λεβιέ ταχυτήτων, στροφόμετρα, προφυλακτήρες, πλαστικά μέρη κ.τ.λ.), τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης στις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές, χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες λέξεις – φράσεις και ορολογίες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών»

ΠΗΓΗ NEWSIT.GR

    

 

Απόψεις

Του Δημήτρη Γ. ΜπράνηΠολιτικός Επιστήμων Δημοσιογράφος – Αρθρογράφος ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΗ τελευταία μόλυνση του Φυσικού Περιβάλλοντος, του Παγκόσμιου Φυσικού Περιβάλλοντος ήταν...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness