Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φάνης Σπανός : Αναρχα και μαζικά εξαπλώνονται τα αιολικά πάρκα στη Περιφέρεια Στερεάς

Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για τα αιολικά πάρκα τάσσεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ζητώντας να επανεξεταστεί εκ βάθρων το συνολικό πλαίσιο χωροθέτησης και αδειοδότησης των αιολικών σταθμών .
Ο Περιφερειάρχης με την πρωτοβουλία που εχει αναλάβει  απευθύνεται με επιστολή  στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνοντας  τα προβλήματα που εχει προκαλέσει στους Δήμους  ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός ανεμογεννητριών που εχει εγκατασταθεί στη Στερεά και ζητά :
• να επανεξεταστεί εκ βάθρων το συνολικό πλαίσιο χωροθέτησης και αδειοδότησης των αιολικών σταθμών.
• Έως τότε να ανασταλεί κάθε νέα αδειοδότηση και κάθε εγκατάσταση αδειοδοτημένης μονάδας.
• Παράλληλα, να αναβαθμιστεί ουσιωδώς το πλαίσιο ανταποδοτικών ωφελημάτων για τους πολίτες, όσον αφορά τα ήδη εγκατεστημένα πάρκα.
''Με πλήρη αντίληψη της εθνικής ανάγκης για απολιγνιτοποίηση, αλλά κυρίως με βαθιά επίγνωση των προβλημάτων που δημιουργεί η άναρχη εξάπλωση των αιολικών πάρκων, οικοδομούμε μια διεκδίκηση με ισχυρή πολιτική βούληση και σοβαρή τεχνοκρατική τεκμηρίωση'' σημειώνει ο κ. Σπανός .
Η Στερεά Ελλάδα , υποστηρίζει , «φιλοξενεί» το 41% των ανεμογεννητριών της χώρας. Εγκαθίστανται και εξαπλώνονται άναρχα και μαζικά, συχνότατα εκτός χωροταξικού πλαισίου, σε δάση, σε περιοχές Natura, σε θέσεις με αδίκως αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ή με ξεχωριστό φυσικό κάλλος.
Με τις τελευταίες ανακοινώσεις,καταλήγει ο Περιφερειάρχης ,  διαφαίνεται η ραγδαία κλιμάκωση του ήδη προβληματικού φαινομένου, ιδίως στην Εύβοια.
''Ως Περιφέρεια, γνωμοδοτούμε για τις αδειοδοτήσεις, πάντοτε εισακούγοντας τις απόψεις των Δήμων, δηλαδή των τοπικών κοινωνιών. Δυστυχώς, βάσει Νόμου, δεν αποφασίζουμε''.

    

Απόψεις

• Από τις ειδήσεις:Λένε: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί (δηλαδή σχεδόν το 40% του πληθυσμού)Ταυτόχρονα λένε: Εκτιμάται ότι έως το τέλος Ιουνίου θα φτάσουμε...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων