Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φιλιππικός Κώστα Μαρκόπουλου κατα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού

Πλώρη για την Περιφέρεια Στερεάς εχει βάλει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαρκόπουλος , ο οποίος με σημερινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ουσιαστικά προαναγγέλλει την καθοδό του στις περιφερειακές εκλογές του 2023 ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας . Ο Κώστας Μαρκόπουλος επιχειρεί μια συνολική κριτική στο εργο της περιφερειακής αρχής απο το 2014 μέχρι σήμερα , κάνοντας λόγο ''για μια θλιβερή ιστορία αποτυχίας και μεγάλης πολιτικής αστοχίας της ΝΔ , από την οποία είναι πολύ δύσκολο να αποδεσμευτεί'' οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρώην υπουργός . 
Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο ''η θητεία Μπακογιανη - Σπανού θεωρείται ενιαία και παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο μισό κυβέρνηση είναι η φιλική ΝΔ,  η Περιφέρεια δεν κατόρθωσε να κερδίσει όσα της ανήκαν''. Διερωτάται μάλιστα αν αυτό οφείλεται μόνο σε πολιτική απειρία ή υπάρχει και ανεπάρκεια που η Περιφέρεια Στερεάς είναι στις τελευταίες θέσεις όλων των αξιολογήσεων. 
 
Ολόκληρο το σχόλιο του Κώστα Μαρκόπουλου :
 
''2021: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ 
Πρόκειται για θλιβερή ιστορία αποτυχίας και μεγάλης πολιτικής αστοχίας της ΝΔ , από την οποία είναι πολύ δύσκολο να αποδεσμευτεί. 
Δεν αναφέρομαι στο περιφερειακό.συμβούλιο τόσο, όσο στο "σύστημα" που κατευθύνει τον ελλιπή και αναποτελεσματικό μηχανισμό της Περιφέρειας Στερεάς. Ενα σύστημα που αποτελείται από έναν μεγάλο "προστάτη" και από μια ομαδα από μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κάνουν πάρτυ.  Εις βάρος των πολλών κάποιοι λίγοι κάνουν ότι νομίζουν με θύμα το περιβάλλον, την χρηστή διοίκηση και τελικά τον ίδιο τον πολίτη.  Κανένα μεγάλο έργο δεν έχει υλοποιηθεί στην Στερεά που να εκπορεύεται αποκλειστικά από αυτήν. Κανένα από μικρά που έχουν ξεκινήσει δεν έχει ολοκληρωθεί.  Καμία ανάθεση δεν έχει αποπληρωθεί με έλεγχο. Καμία ουσιαστική συμμετοχή στο Ταμείο Ανάκαμψης,  που είναι το πλέον ευέλικτο και άμεσο εργαλείο χρηματοδότησης έργων. Οι μεγάλοι στόχοι που ήταν Ασωπός, Κωπαιδα, Σπερχειός, Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας, λιμάνια εμπορικά,  φράγματα ύδρευσης (μανίκια, μεσαπια), Ληλας, παρακάμψεις κλπ όλα απόντα και για το 2022.  Ομως η Περιφερειακή αρχή αυτή χρονολογείται από το 2014 . Η θητεία Μπακογιανη - Σπανού θεωρείται ενιαία. Παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο μισό κυβέρνηση είναι η φιλική ΝΔ,  η Περιφέρεια δεν κατόρθωσε να κερδίσει όσα της ανήκαν. Μόνο πολιτική απειρία η και ανεπάρκεια είναι ο λόγος που η Περιφέρεια Στερεάς είναι στις τελευταίες θέσεις όλων των αξιολογήσεων. 
Αυτή την απειρία/ανεπάρκεια δυστυχώς την φανέρωναν οι φωτιές του 2021 και οι πλημμύρες 2019 και 2021 . Ειδικά στις φωτιές Εύβοιας αλλά και Φωκιδας φάνηκε περίτρανα ότι ο τόπος δεν διαθέτει ούτε πολιτική προστασία ούτε πολιτική στήριξη. Αλλά και συνέχεια με επιτροπή Μπένου κατέδειξε ότι ούτε αξιοπιστία διαθέτει από την πολιτεία για να δώσει λύσεις. 
Ομολογώ εχω κι εγώ την δικιά μου ευθύνη για την υποστήριξη που έδωσα στην σημερινή αρχή. Αυτή την ευθύνη μου θα την διορθώσω με όλη μου την δυναμη.
 Μού παραπονέθηκε Περιφ. Σύμβουλος για την κριτική...
Λοιπόν ακούστε: έχετε μάθει χωρίς αντιπολίτευση και έχετε εθιστεί στο χειροκρότημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το πάει καλά η ηγεσία σας. Πάτε μια βόλτα στην Μακεδονία, στην Θεσσαλία στην Κρήτη και θα καταλάβετε την διαφορά. Περιφερειάρχης δεν είναι θέση για να φτιάξει κάποιος το όνομα του για να χτίσει πολιτική καριέρα. Είναι θέση δύσκολη για ισχυρούς πολιτικούς με ειδικό βάρος που τους υπολογίζει κάθε κυβέρνηση.
..ελπίζω να κατάλαβε!!''

 
 
 
 
 
 

    

 

randomness