Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αθηνών-Λαμίας
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Αθηνών-Λαμίας λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος». Η κυκλοφορία των φορτηγών -όπως ανακοινώθηκε- έχει απαγορευθεί, ενώ τα υπόλοιπα αυτοκίνητα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ειδικότερα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Στερεάς Ελλάδας προχώρησε σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των εν λόγω οχημάτων από τα διόδια των Θηβών στο 93ο χιλιόμετρο έως και τον ανισόπεδο κόμβο των Ραχών στο 242ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ενώ ακινητοποιούνται σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου. Ακόμη με την ίδια απόφασή της απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, τον Ε65, από το 34ο χλμ. στον Δομοκό έως το 47ο χλμ. στα όρια με την Καρδίτσα όπως επίσης και το συνδετήριο στο ύψος της Ξυνιάδας από την Παλιά Εθνική Οδό μέχρι τον Ε65.
Παράλληλα απαγορεύεται η κυκλοφορία στα βαριά οχήματα και στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας-Λάρισας από το 35ο έως το 41ο χλμ. πού είναι το τμήμα μετά την πόλη του Δομοκού.
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:
Νομός Βοιωτίας
Απαγόρευση κυκλοφορίαςπαντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, μόνοστο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στον αυτοκινητόδρομο της Π.Α.Θ.Ε.,από την 93η χ/θ (Διόδια Θηβών) έως την 121,250η χ/θ (Μαρτίνο - όρια με Ν. Φθιώτιδας), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Απαγόρευση κυκλοφορίαςπαντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 34η χ/θ.
Απαγόρευση κυκλοφορίαςπαντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στις Επαρχιακές Οδούς Νεοχωρακίου – Φυλή, από την 1η χ/θ έως την 26η χ/θ και Οινόης – Μαγούλας, από την 10η χ/θ έως την 25η χ/θ, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
Από την 12η χ/θ της Επαρχιακή Οδού Αράχοβας – Επταλόφου και από τη διασταύρωση της προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).
Στην Επαρχιακή Οδό Αναλήψεως – Κυριακίου.
Νομός Ευβοίας:
Κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Ροβιών.
Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Παπάδων.
Στην Επαρχιακή Οδό Δρυμώνα – Κερασιάς.
Νομός Ευρυτανίας
Κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου – Λαμίας (Ράχη Τυμφρηστού).
Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.
Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».
Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως την 42η χ/θ.
Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως την 45η χ/θ.
Νομός Φθιώτιδας
Απαγόρευση κυκλοφορίαςπαντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στον αυτοκινητόδρομο της Π.Α.Θ.Ε., από την 242,079η χ/θ (Α/Κ Ραχών) έως την 121,250η χ/θ (Μαρτίνο – όρια με Ν. Βοιωτίας).
Διακοπή της κίνησης όλων των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Ιωάννου Τσεκούρα, περιοχή ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΞΗΡΙΑΣ Λαμίας, στο ύψος της τοποθεσίας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» έως την επιχείρηση «ΚΑΡΒΕΛΗΣ», λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευση υδάτων στο χωμάτινο οδόστρωμα.
Νομός Φωκίδας
Κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Επαρχιακή Οδό Λιδορικίου – Καλοσκοπής, από την 1η χ/θ έως την 50η χ/θ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- newsit.gr