Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μ. Ξενογιαννακοπούλου - Γ. Σαρακιώτης για ΛΑΡΚΟ : ''Απολύσεις για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ασυλία για τους εκτελεστές'' !

 

Τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη ΛΑΡΚΟ και σχετίζονται με την επίδοση των ειδοποιητηρίων απόλυσης προς τους εργαζομένους της κρατικής εταρείας , καθώς και την εισαγωγή διάταξης νόμου στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία παρέχει ασυλία σε διοικητικά στελέχη και τον ειδικό διαχειριστή της εταιρείας, καταγγέλλουν με κοινή τους δήλωση δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , η Βουλευτής Β1’ Βορείου Τομέα Αθηνών  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης.

Στη δήλωσή τους τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρουν οτι ''η  Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δίνει το τελειωτικό χτύπημα στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ''.

Χθες, επιδόθηκαν τα ειδοποιητήρια απόλυσης προς όλους τους εργαζομένους της εταιρείας, γεγονός το οποίο , οπως υποστηρίζουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης , έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο σκληρό τρόπο τις προειδοποιήσεις τους , όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μετά και την ψήφιση, από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και μόνο, της επαίσχυντης τροπολογίας του Φεβρουαρίου του 2020, καθώς και εκείνης που έφερε το Υπουργείο Οικονομικών τον Ιούνιο του 2022, η οποία άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την απόλυσή τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση για  κυνισμό και η αναλγησία και οπως λένε αυτό  αποδεικνύεται απο το οτι  στο άρθρο 118 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, προβλέπεται ουσιαστικά ασυλία για διοικητικά στελέχη και τον ειδικό διαχειριστή της εταιρείας, μιας και όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά δεν υπέχουν καμία ευθύνη ποινική, αστική, διοικητική ή άλλη, κατά την άσκηση των καθηκόντων ή δικαιωμάτων τους.

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννης Σαρακιώτης καταλήγουν στη δηλωσή τους ως εξής : ''Αλήθεια, ποιον έχουν να φοβηθούν και χρειάζεται να βρίσκονται σε καθεστώς ασυλίας με νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης; Θεωρούν ότι διαπράττουν κάτι ποινικά κολάσιμο; Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ο αντικοινωνικός, αντεργατικός και αντιαναπτυξιακός χαρακτήρας των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, ενώ επιβεβαιώνονται με τον πιο εμφατικό τρόπο όλες οι ανησυχίες μας. Το μόνο που επιφυλάσσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ και εν γένει τον κόσμο της πραγματικής εργασίας, είναι απολύσεις, ανεργία και βαθιά φτωχοποίηση, ενώ πλέον σε αυτά προστίθεται και η ασυλία για τους εκτελεστές του σχεδίου της.''

 

    

 

Απόψεις

randomness