Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του 34ου τόμου του ''ΦΘΙΩΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ''

 

 

   Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ενδιαφέροντος 34ου τόμου του περιοδικού «ΦΘΙΩΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ» ,  στην πλατεία ''Αλέκου Κοντόπουλου'' στη Λαμία . Την εκδήλωση  διοργάνωσαν ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και ο Δήμος Λαμιέων.

Ο νέος τόμος του Φθιωτικού Λόγου περιελάμβανε δύο σπουδαία αφιερώματα :

Α) «Ο Γοργοπόταμος στην Αντίσταση, 1940 -1944»

Β) «Ελληνική Επανάσταση (1821-2021) – Διακόσια Χρόνια Ελευθερίας»

   Ο Κώστας Τσιαλαφούτας, πρόεδρος του Ομίλου καλωσορίζοντας  τους παρευρισκόμενους  ανέφερε  πως αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η Ελλάδα στο πέρασμα του χρόνου αν και υπέμεινε αρκετά, κατάφερε να αντισταθεί, να διατηρήσει αλώβητη την ψυχή της και να αναδυθεί ξανά στην επιφάνεια της δόξας .

''Ο Φθιωτικός Λόγος συμβάλλει στην ιστορική, λογοτεχνική και πολιτιστική καταγραφή του τόπου του'' τόνισε ο κ. Τσιαλαφούτας .

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο  εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης κ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος και  η  εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακή Σύμβουλος   Έμυ Αργυροπούλου. 

      Στην ομιλία του ο φιλόλογος και ιστορικός ερευνητής  Χρόνης Βάρσος αναφέρθηκε  στο χρονικό της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1942 και με την τεράστια συμμετοχή και συνεισφορά της Φθιώτιδας στην Επανάσταση του 1821.

 Η δημοσιογράφος – συγγραφέας κ. Λίλη Τσώνη αναφέρθηκε  στη γνωριμία της το 2018 με την κόρη του Νεοζηλανδού Σκαπανέα του Μηχανικού - Λοχαγού Cecil Edward Barnes, σαμποτέρ υψηλής εκπαίδευσης της μυστικής βρετανικής Οργάνωσης και η  φιλόλογος και Γεν. Γραμματέας του Ομίλου  Ειρήνη Πασχαλίδη ανέπτυξε το θέμα «Δομή και περιεχόμενο του Φθιωτικού Λόγου». 

Ποιήματα απήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί  Νίκος Κοντογιάννης και Γεωργία Καλλέργη.

Το Ωδείο του Κώστα Νέλλα  παρουσίασε τα τραγούδια  ''Το όνειρο του Μπενίτο'', ''Κίνησε η Όλγα το πρωί'', ''το Ακορντεόν'' και ''Στ’ άρματα στ’ άρματα''.

Φωτογραφίες