Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με κάθε επισημότητα η γιορτή των Θεοφανείων στη Φθιώτιδα - Σε Στυλίδα, Γοργοπόταμο και Σκάλα Αταλάντης ο Αγιασμός των Υδάτων

Τα Θεοφάνεια είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας. Με τα Φώτα τελειώνει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με κάθε επισημότητα θα γιορταστούν σήμερα σε όλη την Φθιώτιδα.
Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρίσκεται το λιμάνι της Στυλίδας, όπου μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στην προβλήτα του λιμανιού της πόλης.
Ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νομού. Οι πιο τολμηροί θα βουτήξουν στα νερά του Μαλιακού Κόλπου για να πιάσουν το Τίμιο Ξύλο τηρώντας το εθιμο.
• Με λαμπρότητα θα γιορτάσει τα Θεοφάνεια και ο Δήμος Λαμιέων. Ο εορτασμός των Θεοφανείων και η τελετή αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθούν στο Γοργοπόταμο.
Στις 8:15 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στις 10:00 ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων ιερουργούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος
κ. Συμεών και στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή καθαγιασμού των υδάτων.
• Τα Θεοφάνεια θα γιορτάσει και ο Δήμος Λοκρών. Η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. στο κέντρο του Λιμανιού της Σκάλας Αταλάντης, παρουσία των τοπικών αρχών, των αυτοδιοικητικών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού.
• Εορταστικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια θα πραγματοποιηθούν και στους Δήμους Μακρακώμης, Καμένων Βούρλων και Δομοκού.

 

Φωτογραφία αρχείου

 

    

 

Απόψεις

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλείου Ξεκινά από την 1η Ιουνίου, η επιβολή τέλους ανακύκλωσης για πλαστικά μπουκάλια pvc. Tο τέλος θα αποδίδεται στον Ελληνικό Οργανισμό...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων