Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με παρέμβαση Σταικούρα οριστική λύση στο πρόβλημα της ανέγερσης του Πολυδύναμου Ιατρείου Ραχών

 

 Οριστική λύση σε ενα πρόβλημα πολεοδομικού χαρακτήρα που υπήρχε και εμπόδιζε την ανέγερση του Πολυδύναμου Ιατρείου Ραχών , κατάφερε να δώσει ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταικούρας , ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και την κατασκευή του εργου που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας στο νομό Φθιώτιδας . Ετσι με τροπολογία που θα ψηφιστεί σήμερα απο την Ολομέλεια της Βουλής καλύπτεται  νομοθετικά το τελευταίο προαπαιτούμενο για την πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου, στο οποίο προγραμματίζεται να κατασκευαστεί το νέο Πολυδύναμο Ιατρείο Ραχών.

Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 7 Τροπολογίας στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με τίτλο «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα», η οποία κατατέθηκε χθες  και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα  στην Ολομέλεια της Βουλής, καθορίζονται οι όροι δόμησης και παράλληλα προβλέπεται η έκδοση των σχετικών οικοδομικών αδειών από την Υπηρεσία Δόμησης της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Η ρύθμιση αφορά τον καθορισμό όρων δόμησης εντός οικισμού, προϋφιστάμενου του 1923, με συντελεστή κάλυψης 60%, ύψος 14μ., συντελεστή δόμησης 1,20, τηρουμένων των λοιπών οικοδομικών συντελεστών του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και λαμβάνοντας υπόψη ότι υφιστάμενα κτίρια πριν τη θέσπιση των ανωτέρω όρων δόμησης, θεωρούνται νομίμως υφιστάμενα, ως προς το εμβαδό, τη θέση και τη χρήση.

Σύμφωνα με τον κ. Σταικούρα με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επιλύεται σειρά πολεοδομικών θεμάτων που απέτρεπαν την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση της σχετικής διοικητικής διαδικασίας.

''Με μεθοδικότητα και ισχυρή πολιτική βούληση, καλύφθηκαν ένα – ένα τα προαπαιτούμενα για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι αλλος απο την ανέγερση του Πολυδύναμου Ιατρείου Ραχών προς εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών της Ανατολικής Φθιώτιδας '' σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας .

Μετά την θετική αυτή εξέλιξη , ο Υπουργός Υγείας  Αθανάσιος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας  Μίνα Γκάγκα εξουσιοδότησαν τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Φώτη Σερέτη να υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, σε κτίριο το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Στυλίδας, με τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

 ''Η δημιουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ραχών, ειδικά σε μία περιοχή με έντονη τουριστική κίνηση, θα αποτελέσει σημαντικό πόλο περαιτέρω ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Φθιώτιδας'' δηλώνει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ευχαριστεί τον Υπουργό Οικονομικών  Χρήστο Σταϊκούρα,για την ουσιαστική και πολύμηνη συνεργασία μαζί του , προκειμένου να ξεπεραστούν  μια  σειρά πολεοδομικών θεμάτων που απέτρεπαν την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου.