Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με τους Αντιπεριφερειάρχες Θανάση Καρακάντζα και Κώστα Καραγιάννη συναντήθηκαν οι Γεωπόνοι της Φθιώτιδας

Συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Φθιώτιδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος , είχε στη Λαμία ο Γεωπονικός  Σύλλογος  Φθιώτιδας και Ευρυτανίας  .

 

Ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Νομών Φθιώτιδας και ΕυρυτανίαςΒαγγέλης Μόσχος, συναντήθηκε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα και τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος  Κώστα Καραγιάννη, προτείνοντας την εν γένει συμμετοχή του Γεωπονικού Συλλόγου σε ζητήματα που αφορούν την Αγροτική Ανάπτυξη της περιοχής. Κατά τη  συνάντηση παραβρέθηκε το μελος του ΔΣ Αλέκος Σαΐτης .      Κατά τη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, συζητήθηκε η παρούσα κατάσταση στον αγροτικό χώρο και αγροτικό πληθυσμό, όπως αυτή έχει δημιουργηθεί από τις καταστροφικές πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020(Μεσογειακός Κυκλώνας «Ιανός»), καθώς και η γενικότερη κατάσταση του αγροτικού τομέα της περιοχής. Επίσης, τέθηκε από τον Γεωπονικό Σύλλογο το μείζον ζήτημα της άμεσης αποζημίωσης και αποκατάστασης του εγγείου κεφαλαίου (αγροτεμάχια) και του γεωργικού - μηχανολογικού εξοπλισμού (αντλητικά συγκροτήματα, παρελκόμενα, κλπ).

Επίσης, λόγω του κατεπείγοντος και του κινδύνου απώλειας παραγωγής για τα επόμενα έτη, προτάθηκε από τον Πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου , η άμεση κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αποκατάστασης Ζημιών Εγγείου Κεφαλαίου και Εξοπλισμού, Επαναφοράς στην Καλλιέργεια και Πρόληψης με την ενεργό συμμετοχή των Γεωπόνων της περιοχής. Η συμμετοχή του Γεωπονικού Συλλόγου, καθώς και των επιστημόνων μελών  του, κρίνεται απαραίτητη σε οποιαδήποτε επιτροπή ή ομάδα έργου, που πρόκειται να συσταθεί από την Περιφέρεια, όπως Επιτροπές Μελέτης, Προτάσεων, Παρακολούθησης Εκτέλεσης των Έργων, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Σημαντικό ζήτημα προς αυτή την κατεύθυνση , οπως τονίστηκε ,  αποτελεί η έγκυρη εύρεση χρηματοδοτικών πηγών και εξασφάλιση των αναγκαίων και απαραίτητων χρηματικών κεφαλαίων προς κάλυψη των Έργων Αποκατάστασης, Επαναφοράς στην Καλλιέργεια και Πρόληψης από α) ίδιους πόρους του Περιφερειακού Ταμείου (ΕΣΠΑ κλπ), β) του Κεντρικού Ταμείου της Κυβέρνησης (Υπουργείο Οικονομικών), γ) από Τομεακά Προγράμματα των συναρμόδιων Υπουργείων (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπ. Εσωτερικών, Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας),  δ) από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ),  ε) από το Ταμείο Ανάκαμψης των 32 δις € που έχει αποφασισθεί να εισπράξει η ελληνική Κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε). 

Φωτογραφίες

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness