Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών Αθανάσιου Ζεκεντέ για την ανάγκη τήρησης των μέτρων που επιβλήθηκαν - Αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρυμνα

Με προσωπικό του μήνυμα, ο Δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, αναφέρεται στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε όλο το Δήμο και κυρίως στην Τοπική Κοινότητα Μαλεσίνας, καλώντας όλους τους δημότες να ακολουθήσουν τα μέτρα και τις συμβουλές της επιστήμης και τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Αναλυτικά στο μήνυμά του ο κ. Ζεκεντές, αναφέρει:

"Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε μια δυσχερή κατάσταση διότι η επιδημιολογική εικόνα στο Δήμο Λοκρών και ιδιαίτερα στην κοινότητα Μαλεσίνας, εμφανίζεται, δυστυχώς, επιβαρυμένη. Τα μέτρα που επιβλήθηκαν ήταν αναγκαία για να μπορέσουμε να περιορίσουμε το πρόβλημα που υπάρχει από την έξαρση του κορωνοϊού. Όσο καλύτερα αυτά τηρηθούν τόσο πιο γρήγορα θα εξέλθουμε από αυτά.

Έχοντας ως βάση τις συμβουλές της επιστήμης και τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι κάτοικοι της Μαλεσίνας καλούνται να οικοδομήσουν πειθαρχημένα μια νέα καθημερινότητα που, ασφαλώς, δεν είναι για κανέναν ευχάριστη. Ο περιορισμός των φυσικών επαφών είναι βασική συνιστώσα στο σχέδιο αντιμετώπισης και μέσω αυτού δεν στοχεύεται ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών ή της οικονομικής δραστηριότητας αλλά αποτελεί την επένδυση για την αντιστροφή της παρούσας δύσκολης κατάστασης στο πλαίσιο καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού. Είναι η στιγμή όπου ο φόβος πρέπει να μετατραπεί σε κοινωνική αλληλεγγύη. Ήταν αναγκαίο να εισέλθουμε σε αυστηρούς περιορισμούς που, όμως, θα είναι άσκοποι αν δεν συμπορεύονται με υπομονή, υπεύθυνη στάση και αυστηρή επιτήρηση των μέτρων αυτών για να αποφευχθεί μια ακόμα πιο δυσάρεστη κατάσταση όπως η επιβολή των μέτρων σε ολόκληρο το Δήμο μας ή ακόμα και μια παρατεταμένη κατάσταση γενικού απαγορευτικού (lockdown) στην πληγωμένη από το κορωνοϊό κοινότητα Μαλεσίνας.

Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Μαλεσίνα δίνει μια μάχη αλλά αυτός ο «πόλεμος» που δίνεται είναι καθημερινός και, κυρίως, καθολικός. Ο κίνδυνος εκδήλωσης νέων κρουσμάτων κορωνοϊού δεν ελλοχεύει αποκλειστικά στα στενά όρια μίας κοινότητας αλλά σε ολόκληρο το Δήμο μας. Είναι ένας αγώνας όλων μας που πρέπει να τον δώσουμε διακατεχόμενοι από ενσυναίσθηση και αυτοπειθαρχία στην τήρηση των μέτρων. Οφείλουμε να μην εφησυχάζουμε και να επιδείξουμε ψυχραιμία και αλληλεγγύη. Η δημιουργία κλίματος υγειονομικής ασφάλειας και η επαναφορά στην πρότερη επιδημιολογική κατάσταση μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όλοι μαζί, μηδενός εξαιρεμένου, με πρόνοια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ας έχουμε υπόψιν ότι ουδείς είναι άτρωτος και μπορεί τώρα να έχουν επιβληθεί σκληρότερα μέτρα αποκλειστικά στη Μαλεσίνα αλλά είναι αναγκαίο όλοι οι δημότες να συνεργαστούμε, ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει και εντός του πλαισίου των αποφάσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ώστε σύντομα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Μέσα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, σας καλώ να αποφεύγουμε τη στοχοποίηση συμπολιτών μας. Δεν είναι, άλλωστε, χρήσιμο, να αναζητείται η αφορμή για την πρόκληση αυτής της κατάστασης αλλά σαν μια οντότητα να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σύνεση, ώστε στο άμεσο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον για τους εαυτούς μας, την οικογένειά μας, το Δήμο μας.

Ως δημοτική αρχή, έχοντας επίγνωση του ρόλου και αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα και δρούμε αποκλειστικά με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας παρέχοντας συγχρόνως διαρκή άμεση ενημέρωση.

Απευθύνομαι, λοιπόν, σε όλους εσάς τους συμπολίτες μου καλώντας σας με αποφασιστικότητα να επιδείξουμε τη δέουσα υπευθυνότητα και προσοχή για να εξαλείψουμε ταχέως την όξυνση του προβλήματος και να αποτρέψουμε την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού στο Δήμο Λοκρών".

Με αίσθημα ευθύνης,

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών

 

Αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν  στηΛάρυμνα

 

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 από την κινητή ομάδα διαχείρισης Covid 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στην αρχή του παραλιακού δρόμου της Λάρυμνας (περιοχή Κάστρου), υπό την επίβλεψη του επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης Covid 19, γιατρού δημόσιας υγείας Α. Φωτόπουλου.

Οι δημότες για άλλη μία φορά ανταποκρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στις δειγματοληψίες. 310 κάτοικοι της Λάρυμνας έκαναν rapid test εκ των οποίων τα 6 ήταν θετικά.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές ευχαριστεί τους πολίτες που προσήλθαν στη διαδικασία και την κινητή ομάδα διαχείρισης Covid 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  για τη δράση που έγινε στη Λάρυμνα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και γι' αυτό πρέπει όλοι να συνεχίσουν να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διάδοσης του Covid-19.

 

 

Φωτογραφίες

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων