Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μνημόνιο Συνεργασίας Μητρόπολης Φθιώτιδος και Νοσοκομείου Λαμίας για τον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου

 

Ημέρα ιστορική για την υγειονομική κοινότητα, χαρακτήρισαν τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, όσο και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας  Ανδρέας Κολοκυθάς την υπογραφή σήμερα του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος από το 2015 έχει σταματήσει την λειτουργία του.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες  με δαπάνες της  Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ώστε ο εντός του χώρου του Γ.Ν. Λαμίας Ιερός Ναός κατά τον κοινωφελή προορισμό του να τεθεί σε δημόσια λατρεία, για την κάλυψη των λατρευτικών αναγκών των ασθενών, και των συνοδών τους, αλλά και του προσωπικού του Νοσοκομείου.  

''Σήμερα είναι μία μέρα ιδιαίτερης χαράς για την τοπική κοινωνία, για την κοινωνία της Λαμίας, για την κοινωνία της Φθιώτιδος, την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδος, είναι μία ακόμα όμορφη σελίδα σε ένα πολύ δυνατό βιβλίο, το οποίο γράφει η υγειονομική κοινότητα της περιοχής εν καιρώ πανδημίας, αλλά και γενικότερα στην ιστορία του Νοσοκομείου'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών .

Υπογράψαμε  ένα μνημόνιο συνεργασίας , τόνισε ο Μητροπολίτης ,   οχι απλώς για να έχουμε τη χαρά σύντομα ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου να τεθεί και πάλι σε λειτουργία προς διακονία της υγειονομικής κοινότητας, αλλά κυρίως γιατί η υγειονομική κοινότητα αξίζει και δικαιούται την με κάθε τρόπο συμπαράσταση όλων μας.

''Ο χώρος του Αγίου Νεκταρίου και η χάρις του Αγίου Νεκταρίου αποτελεί ένα βάλσαμο και μία παρηγοριά και μία ενίσχυση για όλους τους ανθρώπους αυτής της κοινότητας, που είναι στην πρώτη γραμμή, στη «γραμμή του πυρός», στη μάχη για τον συνάνθρωπο. Η σημερινή μας κίνηση, καρπός γόνιμης συνεργασίας και διαλόγου αποτελεί, όχι ένα τέλος, αλλά μία αφετηρία, προκειμένου να χτιστεί μία ζωντανή σχέση, η οποία έχει παράδοση, έχει δυνατό παρόν και δυναμικό μέλλον.

Θέλω να εκφράσω τη συγκίνησή μου, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου και το ευχαριστώ μου στον Υπουργό Υγείας, τον κ. Βασίλη Κικίλια, με όλες τις κεντρικές Υγειονομικές Αρχές, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, το ευχαριστώ μου στον κ. Διοικητή, στον κ. Αναπληρωτή Διοικητή, στο Διοικητικό Συμβούλιο, στο Σύλλογο των Εργαζομένων, που είναι κοντά μας, σε όλη την υγειονομική κοινότητα, ιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό, τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, τη νομική υπηρεσία, σε όλους ανεξαιρέτως. Το αυτό θέλω να εκφράσω τη χαρά μου και για τους δικούς μου συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, επίσης από τη νομική υπηρεσία, την τεχνική υπηρεσία, αλλά και κυρίως τους κληρικούς μας και τον πιστό λαό''. 

.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς, εκφράζοντας τις ευχαριστίες ολόκληρης της υγειονομικής κοινότητος χαρακτηριστικά δήλωσε:

''Είναι γεγονός ότι το Εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στεκόταν και γινόταν δέκτης των προσευχών όλων των ασθενών και των συνοδών, κατά τα προηγούμενα χρόνια από την ίδρυση του παλιού Σανατορίου. Δυστυχώς ήρθε μία στιγμή, που αυτό το εκκλησάκι δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Γι’ αυτό το λόγο ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο, που από την πρώτη στιγμή της ενθρόνισης του στην Μητρόπολη Φθιώτιδας, έδειξε ενδιαφέρον προκειμένου να ξαναλειτουργήσουμε το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο είναι αποκούμπι τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους ασθενείς και τους συνοδούς. Είναι μία λαμπρή μέρα, η οποία προηγείται μιας ακόμη λαμπρότερης, που θα είναι η ημέρα, που θα το λειτουργήσουμε.

 

Ο Σεβασμιώτατος πριν την αναχώρησή του από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, διένειμε ως ευλογία το ημερολόγιο τσέπης του έτους 2021 της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο είναι αφιερωμένο στους ήρωες και στις ηρωίδες του 1821 και ευλόγησε ειδικά τους ασθενείς covid, οι οποίοι βρίσκονται στο Πέτρινο Κτίριο του Νοσοκομείου.

Φωτογραφίες

    

Αθλητικά

randomness