Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Mόνο στο 15minutes.gr: Ο «ανασχηματισμός» του Αλέξη Τσίπρα – Γυρίζει την πλάτη στο κόμμα

Το τέλος της πανδημίας φέρεται να αναμένει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του για τις αλλαγές που θα επιφέρει σε πρόσωπα και πολιτικές στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένει προφανώς να δει τις τάσεις που θα διαμορφωθούν στην οικονομία και την κοινωνία, μετά το καλοκαίρι, καθώς θα αποκαλύπτουν το πεδίο που θα δημιουργηθεί ενόψει των εκλογών, ακόμα και αν αυτές γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ενισχύσει αποφασιστικά το επιτελείο του, με νέα πρόσωπα, που προέρχονται και από την κοινωνία και όχι μόνο από τον κομματικό μηχανισμό.

Παράλληλα, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος-εφόσον το επιτρέψει η πανδημία-ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει προσεκτικά την αναδιάταξη του πολιτικού προσωπικού του κόμματος, αναλόγως και της κατάστασης που διαμορφώνεται για την επόμενη μέρα, αλλά και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για τις σχέσεις της Κουμουνδούρου με τους ψηφοφόρους του και την κοινωνία.

Πέραν δε των αποφάσεων για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να ενισχύσει την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να συμβάλλει στην προσπάθεια της αντεπίθεσής του, ο Αλέξης Τσίπρας έχει να λάβει αποφάσεις και σχετικά με τη Νεολαία του κόμματός του, η οποία είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με την επιρροή του κόμματος στη νέα γενιά.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει ήδη αυτά τα σενάρια, έστω και αν το επόμενο διάστημα αναμένεται να ρίξει όλο του το βάρος στη διαμόρφωση μετώπου για το εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

Απόψεις

• Από τις ειδήσεις:Λένε: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί (δηλαδή σχεδόν το 40% του πληθυσμού)Ταυτόχρονα λένε: Εκτιμάται ότι έως το τέλος Ιουνίου θα φτάσουμε...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness