Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ έβαλε τα διλήμματα των επόμενων εκλογών

Ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που πατούσε σταθερά στα πόδια του, μπήκε δυνατά στην συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ και έστειλε τα μηνύματα που ίδιος ήθελε χωρίς να κάνει κανένα λάθος.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα εν ολίγοις της συνέντευξης τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, περιγράφοντας παράλληλα και τον σχεδιασμό του για το επόμενο διάστημα.

Εκτός από τα μηνύματα για την οικονομία, την πανδημία, τις ανατιμήσεις των τιμών σε αγαθά πρώτης ανάγκης και τα αντισταθμιστικά που θα δοθούν αλλά και τα ελληνοτουρκικά έθεσε και τα διλήμματα, όποτε και αν στηθούν οι κάλπες.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός κλιμάκωσε την τακτική του πριν θέσει σκληρά διλήμματα.

Αρχικά τόνισε πως όταν στηθούν κάλπες, στο τέλος της τετραετίας, θα ζητήσει από τους πολίτες να κρίνουν την αποτελεσματικότητα και το έργο της κυβέρνησης και να το συγκρίνουν με τα αποτελέσματα και την αξιοπιστία της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δεύτερον ξεκαθάρισε πως ακόμα και στην πρώτη κάλπη που θα γίνει με απλή αναλογική η ΝΔ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία. Και ο ίδιος γνωρίζει πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο αν όχι ανέφικτο, αλλά έτσι τονίζει πως ψήφος στη ΝΔ σημαίνει σταθερότητα και με αυτό το δίλημμα θα μπει στη δεύτερη κάλπη.

Στο ερώτημα για το τι θα συμβεί αν στις επόμενες εκλογές η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία απάντησε: «Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη. Αν δεν την πετύχουμε η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. Η απλή αναλογική δεν επιτρέπει ουσιαστικά το σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο με συνεργασία πρώτου με δεύτερου κόμματος κάτι το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά»

Μάλιστα αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως θα κυβερνήσει με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν νομίζω να θέλει να ζήσει ξανά ο λαός το 2015» σημείωσε με νόημα.

Τρίτον στα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ πως το 2022 θα είναι χρόνια εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές και γι αυτό σχεδιάζω σε πορεία δεκαετίας. Θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις. Έχω μπερδευτεί με τον κ. Τσίπρα. Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν Χριστούγεννα», είπε, για πρόωρες εκλογές, χωρίς να αναφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός έστω και έμμεσα αποκάλυψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές γιατί γνωρίζει πως θα χάσει.

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να «μπετονάρει» το κόμμα του από δεξιά και να φλερτάρει ο ίδιος με το Κέντρο αφού πρόκειται για ένα κάτ’ εξοχήν πρόσωπο που μπορεί να απευθυνθεί στον μεσαίο χώρο και την κατάλληλη στιγμή θα θέσει τα διλήμματα.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

randomness