Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναζητεί περιφέρεια για να είναι υποψήφιος – Όλο το παρασκήνιο

Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» να βεβαίωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ωστόσο, αναζητά περιφέρεια για να είναι υποψήφιος.

Οι εκλογές, βλέπετε, δεν προαναγγέλλονται, ανεξαρτήτως δε του τι είπε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες στις αρχές του φθινοπώρου, πριν το ΚΙΝΑΛ επιλέξει τον αρχηγό του, μόνο απίθανο δεν είναι.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επίσης, μπορεί να διεκδικεί την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μπορεί να έχει δυο θητείες ως ευρωβουλευτής, αλλά βουλευτής δεν έχει υπάρξει, οπότε δεν διαθέτει και εκλογική περιφέρεια.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η καλύτερη περιφέρεια για τον ίδιο θα είναι η Α΄Αθηνών, όπου θα βρει βασικό αντίπαλο τον άλλοτε πολιτικό του φίλο Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι.

Έχει δε ενδιαφέρον ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης τελευταία τα έχει βρει με τη Φώφη Γεννηματά, η οποία και τον όρισε και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, μετά την απόφασή της να απομακρύνει από τη θέση τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάγεται από το Ηράκλειο, όπου όμως εάν θελήσει να είναι υποψήφιος θα έρθει σε σύγκρουση με τον Βασίλη Κεγκέρογλου, πολύ δύσκολο αντίπαλο για την βουλευτική έδρα.

Επιπλέον, ο Βασίλης Κεγκέρογλου είναι εκ των πλέον στενών συνεργατών της Φώφης Γεννηματά και δύσκολα η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θα επιτρέψει στον Ν. Ανδρουλάκη να είναι υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Επιλογή, τέλος, για τον Ν. Ανδρουλάκη είναι και μια από τι περιφέρειες στη Β΄Αθηνών. Στα Νότια είναι η ίδια η Φώφη Γεννηματά, στα Δυτικά είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ υπάρχει και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Στα Βόρεια είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τον οποίο θα αναμετρηθεί και για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, οι περισσότερες πιθανότητες είναι οι εσωκομματικές εκλογές να γίνουν πριν τις εθνικές.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Νίκος Ανδρουλάκης αν εκλεγεί αρχηγός δεν θα έχει ασφαλώς κανένα απολύτως πρόβλημα με την περιφέρεια που θα επιλέξει να είναι βουλευτής, ενώ αν χάσει ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή τι θα αποφασίσει για το μέλλον του…

ΠΗΓΗ 15MINUTES