Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μωυσής Μπερμπερής : ''Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα το Νοσοκομείο Καρπενησίου θα οδηγηθεί σε κλείσιμο''

Eπίσημη ενημέρωση απο την περιφερειακή αρχή  αναφορικά με το ζήτημα της  υπολειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου

Καρπενησίου, ζητά ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Μωυσής Μπερμπέρης . Με ερώτηση που κατέθεσε στο προεδρείο του Περιφερειακού συμβουλίου , αναφέρει οτι ''το πρόβλημα είναι καθολικό για όλη την περιφέρεια και δεν αφορά μόνο την Ευρυτανία , η οποία ομως   έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, είναι ένας απομονωμένος χώρος, φτωχός, μικρός και με γερασμένο πληθυσμό, πράγμα που σημαίνει ότι έχει πιο έντονη την ανάγκη για φροντίδα, από ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας''.

'' Η όλη κατάσταση , υπογραμμίζει ο περιφερειακός σύμβουλος , έχει εξελιχθεί σε ένα διαρκές και ακατανόητο μπρα ντε φερ πείσματος, που βλάπτει κυρίως τους πάσχοντες.

Ακόμη οι όποιες λίγες προκηρύξεις για νέες προσλήψεις γιατρών στα περιφερειακά νοσοκομεία αποβαίνουν συνήθως άγονες και αυτό πρέπει να ερμηνευθεί και να προβληματίσει σοβαρά την πολιτεία.

Με επιστολή του προς την 5 ΥΠΕ ο Διοικητής του Νοσοκομείου ζητά ουσιαστικά αναστολή λειτουργίας της κλινικής για αρκετές μέρες το μήνα Σεπτέμβρη και τη διακομιδή των ασθενών σε όμορους νομούς.

Η απάντηση της ΥΠΕ είναι το να καλυφθούν οι ανάγκες των εφημεριών από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων καρδιολόγο, πνευμονολόγο κτλ. .

Τα υπόλοιπα βέβαια τμήματα είτε υπολειτουργούν είτε και λείπουν παντελώς σημαντικές ειδικότητες, αναμένεται δε, το αμέσως επόμενο διάστημα, ένας σημαντικός αριθμός συνταξιοδοτήσεων.

Συνέπεια όλων των παραπάνω και αν δεν ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα το Νοσοκομείο να οδηγηθεί είτε σε κλείσιμο είτε στην καλύτερη περίπτωση σε υποβάθμιση σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου , επισημαίνει στην ερωτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας . 

 

    

 

randomness