Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νίκος Σταυρογιάννης : '' Κατώτεροι των περιστάσεων οι πολιτικοί αρχηγοί ''

 Φραστική επίθεση στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε με σημερινή του παρέμβαση ο πρώην Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης με αφορμή και την συζήτηση στη Βουλή για το θέμα Λιγνάδη .

''Είχα επιλέξει να μην τοποθετηθώ για τα όσα απερίγραπτα και εμετικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το ελληνικό #metoo και κυρίως για τον πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου.

Όμως μετά τη συζήτηση χθες στη Βουλή και την ολόπλευρη στήριξη του κ. Μητσοτάκη στην απούσα κ. Μενδώνη, αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα Πρωθυπουργό που δεν τολμά να αποπέμψει, ούτε τους Υπουργούς που θεωρεί αποτυχημένους ή υπεύθυνους για λάθος χειρισμούς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, πρώτα ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε στον πρώτο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και στη συνέχεια η κα Μενδώνη.

Μήπως είναι όμηρος κομματικών ισορροπιών αλλά και εξωκοινοβουλευτικών πιέσεων οικονομικών παραγόντων, όπως λένε κάποιοι;'' διερωτάται ο κ. Σταυρογιάννης . 

Ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων δεν αφήνει εξω απο την κριτική του και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα .

'' Η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται έτσι μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις και τα σύνθετα προβλήματα του καιρού μας. Και το χειρότερο; Η αξιωματική αντιπολίτευση κατώτερη και αυτή των περιστάσεων, ψαρεύει σε θολά νερά και λασπομαχεί, αντί να σταθεί στο ύψος του θεσμικού της ρόλου, να αναδείξει δηλαδή τον τρόπο επιλογής – ανάθεσης του κ. Λιγνάδη και να ζητήσει με πιεστικό τρόπο την αντικειμενική ανάληψη της ευθύνης από την Υπουργό – όπως ζητούν και πολλά επώνυμα στελέχη της Ν.Δ. – αλλά και την αποπομπή της από αυτόν που τη διόρισε''.


Αναφερόμενος στη συζήτηση που εγινε στη Βουλή για την ποιότητα του δημόσιου λόγου , ο κ. Σταυρογιάννης μιλά για κοκορομαχίες πολιτικών αρχηγών .

''Φαίνεται όμως, ότι οι κοκορομαχίες για ένα υπαρκτό και πολύ σοβαρό ζήτημα που απαιτεί πρώτα κάθαρση και μετά θεσμική θωράκιση, βολεύουν τους μονομάχους Μητσοτάκη και Τσίπρα, καθώς φαίνεται να μην έχουν επί της ουσίας διαφορές στα μεγάλα και υπαρξιακά ζητήματα της πατρίδας και της κοινωνίας. Όπως η επιθετική και αναθεωρητική Τουρκία που επιδιώκει τον ακρωτηριασμό της χώρας και η οικονομική καταιγίδα που έρχεται μόλις ξεπεράσουμε τους κινδύνους της πανδημίας.

Το δυστύχημα δεν είναι μόνο ότι έχουμε έναν αναποτελεσματικό και αλαζόνα Πρωθυπουργό, που βρίσκεται σε ομηρία αλλά και έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που δείχνει να μην διδάχθηκε τίποτα στα 4,5 χρόνια που διαχειρίστηκε τις τύχες της πατρίδας και της κοινωνίας, και ομολογουμένως όχι με τον καλύτερο τρόπο''.

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων