Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο γολγοθάς των Νοσοκομείων ! (Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή)

 

 

Η δουλειά των γιατρών μόνο εύκολη δεν είναι . Σε συνθήκες πανδημίας μάλιστα γίνεται τρομερά δύσκολη . Ειναι υποχρεωμένοι να δρούν μέσα στην ...ομίχλη , χωρίς να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι θα τους ξημερώσει , πόσο σοβαρά ή ελαφριά είναι τα περιστατικά που διακομίζονται στις κλινικές των Νοσοκομείων . Και το πιο σημαντικό πρέπει να κάνουν τα αδύνατα -δυνατά με οποια μέσα διαθέτουν για να σώσουν τις ζωές των ασθενών που υποφέρουν απο κορωνοιό χωρίς να εχουν στη διαθεσή τους μια αποτελεσματική θεραπεία .  

Σε εναν πόλεμο ποτέ δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες . Ολα είναι σε ελλειψη . Γιατροί , νοσηλευτές , κρεβάτια , υλικά .Σε αυτές τις συνθήκες που το ιδεατό  απουσιάζει  , γιατροί και νοσηλευτές προσπαθούν να καταπολεμήσουν το κακό στο πεδίο της μάχης . Μέσα στις εντατικές , σε Νοσοκομεία που εχουν φτάσει στα οριά τους , βάζοντας πρώτοι αυτοί σε κίνδυνο τη ζωή τους .

Στο πεδίο της μάχης ο κορωνοιός μπορεί να χτυπήσει απροειδοποίητα γιατρούς και νοσηλευτές αλλά και ολους τους εργαζόμενους σε ενα νοσηλευτικό ιδρυμα . Μπορεί να χτυπήσει γιατρούς και νοσηλευτές ξαφνικά τη στιγμή που προσπαθούν να νικήσουν το κακό και να σώσουν μια ζωή . 

Ο αόρατος εχθρός ομως είναι υπουλος . Μπορεί να χτυπήσει γιατρούς και νοσηλευτές , ξαφνικά στα λίγα λεπτά που ξεκουράζονται . Είπαμε οι ...στρατιώτες που είναι στο πεδίο της μάχης , δρούν πάντα μέσα στην ομίχλη , χωρίς να σκέφτονται τι συμβαίνει στα μετόπισθεν . Εμείς στα μετόπισθεν καταπολεμάμε το κακό μένοντας στα σπίτια μας για να είμαστε ασφαλείς . Αλλο πράγμα ομως είναι να πολεμάς το κακό στο μέτωπο και αλλο πράγμα να πολεμάς το κακό μέσα απο την ασφάλεια του σπιτιού σου και την ανεση του καναπέ παρακολουθώντας τις Αγριες Μέλισσες , τρώγοντας ποπ κόρν και ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και γενικά στο σύστημα .

Οσοι δίνουν τον αγώνα στην πρώτη γραμμή , ζώντας τον γολγοθά των Νοσοκομείων , το μόνο που μας ζητούν οταν τους δίνεται η ευκαιρία ''στα γραμματά τους απο το μέτωπο'' , είναι να τηρούμε τα μέτρα .

Διότι αυτοί ξέρουν οτι η τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας και η εγκαιρη διάγνωση των κρουσμάτων είναι ενα σημαντικό οπλο στη φαρέτρα μας για την αντιμετώπιση του αόρατου εχθρού . Και η τήρηση των μέτρων αφορά αποκλειστικά ολους εμάς στα μετόπισθεν . Οχι τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή του πολέμου  . Το κλείσιμο των συνόρων , η απαγόρευση των μετακινήσεων απο νομό σε νομό , τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμών και συγχρωτισμών , η τήρηση των κανόνων υγιεινής εχουν ως βασικό σκοπό και στόχο να προστατεύσουν αυτούς που είναι εξω απο τα Νοσοκομεία και τις εντατικές . Γιατί είπαμε αυτούς που είναι μέσα στα Νοσοκομεία και τις Εντατικές τους βρίσκει ο κορωνοιός απροειδοποίητα , οσα μέτρα προστασίας κι αν πάρουν . Οι θάνατοι γιατρών και νοσηλευτών το πιστοποιούν .Μόνο εύκολη δεν είναι η δουλειά στα Νοσοκομεία .

                                                                                                                                                                         Χρήστος Αλεξανδρής

                                                                                                                                                                                  Δημοσιογράφος 

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....