Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πέθανε από ανακοπή η Λίτσα Βλαστού που έστειλε την "Greek Mafia" στη φυλακή

Η 52χρονη Λίτσα Βλαστού, ξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού, που είχε γνωστή ως το «βαθύ λαρύγγι» για τις καταθέσεις της στην Αστυνομία που έστειλαν στην φυλακή μέλη της «Greek Mafia», πέθανε από ανακοπή στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης

Πέθανε η 52χρονη Λίτσα Βλαστού από καρδιολογικά αίτια, η σημαντικότερη μάρτυρας που είχε η Αστυνομία στην μεγάλη υπόθεση της «Greek Mafia» που με τις καταθέσεις της έγινε γνωστή ως το «βαθύ λαρύγγι» και βοήθησε στο ξήλωμα της εγκληματικής οργάνωσης από τις Αρχές.

Η Λίτσα Βλαστού, ξαδέλφη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, ζούσε στην Θεσσαλονίκη σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Πριν δύο ημέρες εμφάνισε έντονη αδιαθεσία και ενόχληση, στο στομάχι, την μέση και τα κάτω άκρα. Κάλεσε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, όπου κατά την διάρκεια των εξετάσεων υπέστη δύο απανωτά ισχαιμικά επεισόδια. Το πρώτο το υπέστη στον αξονικό τομογράφο και το δεύτερο και μοιραίο που έδωσε την καρδιακή ανακοπή, την στιγμή της στεφανιογραφίας.

Η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης δεν έδειξε κάτι ύποπτο, το στομάχι της ήταν άδειο και δεν προκύπτουν στοιχεία δηλητηρίασης, ο θάνατος οφείλεται καθαρά σε καρδιολογικά αίτια και έχει ληφθεί υλικό για τοξικολογική εξέταση για την ολοκλήρωση του πορίσματος, δηλαδή να διαπιστωθεί αν έπαιρνε κάποια φαρμακευτική αγωγή κλπ.

Αν και δεν φαίνεται να υπάρχουν μέχρι στιγμής οι παραμικρές ενδείξεις τυχόν εγκληματικής ενέργειας, ακριβώς λόγω της ιδιότητας της και του γεγονότος ότι ήταν προστατευόμενος μάρτυρας, την προανάκριση την έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR